Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Άντε χάσου… μικρό βουλευτάκι!
Άντε χάσου… μικρό βουλευτάκι!

Άντε χάσου… μικρό βουλευτάκι!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η βουλή χτενίζεται… Κι εκεί που υποτίθεται η κατάσταση είναι κρίσιμη και μαζέυονται όλοι μαζί για να βρουν το συνεναιτικό δρόμο που θα μας βγάλει από τοπ αδιέξοδο, τσακώνονται σαν τα μικρά παιδιά εκτός ουσίας, εκτός θέματος και εκτός τόπου και χρόνου. Λυπάμαι κύριοι και κυρίες γιατί είστε πολύ μικροί για το ρόλο που σας έχουν αναθέσει… Διαβάστε παρακάτω τους διαλόγους και θα καταλάβετε!

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Όμως, φτάσατε και σε σημείο να θίγετε και ανθρώπους που δεν θα έπρεπε και είναι ντροπή σας. Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Ναι. Επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής, θα σας πω ευθέως.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Σας αρέσει η τεθλασμένη; Σας αρέσει να εννοείτε και να μην το λέτε; Σας αρέσει αυτό;
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Αντιφεμινιστικό ήταν αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Μην υποτιμάτε τις γυναίκες πάντως.
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Σεξιστικό ήταν.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Αν το θεωρείτε σεξιστικό, το παίρνω πίσω.  Όμως, επειδή -εν πάση περιπτώσει- μου αρέσει η ευθεία γραμμή, εγώ θα πω μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε μεταξύ άλλων:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Ο κύριος πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του δέκα λεπτά και μίλησε είκοσι δύο. Ο κύριος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε στη διάθεσή του πέντε λεπτά και μίλησε είκοσι έξι λεπτά και σαράντα επτά δευτερόλεπτα.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Θέλω να πω ότι σε αυτήν την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μαθήματα από εσάς δεν παίρνω, κυρία πρόεδρε. Μαθήματα από σας δεν δέχομαι!
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σταματήστε να μας κάνετε παρατηρήσεις, επιτέλους, λες και είστε δασκάλα. Είστε ανάγωγη!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είστε ανάγωγη!
(Θόρυβος στην αίθουσα)
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει τον λόγο.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, μισό λεπτό. Εγώ και η Νέα Δημοκρατία λογοκρισία στην Βουλή δεν δεχόμαστε… (δεν ακούστηκε).
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ανοίξτε το μικρόφωνο στον κ. Σαμαρά, που αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από είκοσι επτά λεπτά.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Λογοκρισία δεν θα δεχτώ, κυρία πρόεδρε, και δεν δέχομαι. Από το 1977 είμαι σε αυτά τα έδρανα. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, απ’ όλους τους προέδρους που έχουν περάσει. Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε. Λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης, που έχει δώσει τα πάντα για τη δημοκρατία, που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου, δεν δεχόμαστε! Τελειωμένα. Δεν δεχόμαστε! Και ό,τι εννοώ, το εννοώ!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τον λόγο έχει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.

Και ενώ η ένταση φάνηκε ότι στο σημείο εκείνο εκτονώθηκε, επανήλθε λίγο αργότερα, μετά την ολοκλήρωση της δευτερολογίας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις Κατρούγκαλου και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο είπε: «Η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε, κυρία πρόεδρε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επί προσωπικού.

Η πτέρυγα της ΝΔ θεώρησε ότι η διαδικασία δεν επιτρέπει να δοθεί ο λόγος σε υπουργό και αντέδρασε με οργή, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αντιδρά και την πρόεδρο της Βουλής να του απαντά: «Προφανώς ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στη λίστα Λαγκάρντ».

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν σας επιτρέπω! Και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά.
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω, κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος και μετά εσείς
Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου!
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο…
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω, κ. Μεϊμαράκη.
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του κανονισμού της Βουλής.