Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Οι αγρότες μας συνέχισαν την… αποχή!
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Οι αγρότες μας συνέχισαν την… αποχή!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ: Οι αγρότες μας συνέχισαν την… αποχή!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Γι’ ακόμη μία χρονιά ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της χώρας ξεκίνησε τις παραδοσιακές χειμερινές κινητοποιήσεις του, με αρκετά μπλόκα να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όμως, οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειάς μας δεν συμμετείχαν σε αυτή την μορφή διαμαρτυρίας, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά καθώς όπως έχουν αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια δεν υστερούν σε πάθος και θέληση για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Όχι στους επαγγελματίες «μπλοκατζήδες»

Απάντηση στα παραπάνω ερωτηματικά έδωσε το δελτίο τύπου που εξέδωσε στα μέσα Φεβρουαρίου η συντονιστική επιτροπή των αγροτοκτηνοτρόφων της ΑΜΘ. Μεταξύ των άλλων αναφέρει και τα εξής:

«Τα λάθη του 2016, μας έγιναν μάθημα και έχουμε την καλή συνήθεια να μην ξεχνάμε αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας. Τότε υπήρχε η βούληση να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, ακόμη και μέσω των μπλόκων, το κάναμε δυναμικά και συντεταγμένα. Τότε όμως οι γνωστοί επαγγελματίες «μπλοκατζήδες» του χώρου, έσπασαν το αρραγές μέτωπο που είχε δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα. «ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ». Έτσι λέγαμε και ανακοινώναμε ΟΛΟΙ. Όμως όταν ο κόσμος που διεκδικεί είναι πολύς και η παρουσία του αυθόρμητη, δεν είναι και ελεγχόμενη. Συνάντησαν τον Πρωθυπουργό χωρίς την συναίνεση όλων μας και έκαναν την παράστασή τους, χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, με αποτέλεσμα να διαλύσουν τα μπλόκα. Από τότε τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα πολλαπλασιάστηκαν και ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος παρακολουθεί τους γνωστούς «μπλοκατζήδες» να κάνουν τον έσχατο τρόπο διεκδίκησης, επετειακό παιχνίδι.»

Η επόμενη ημέρα

Συνεχίζοντας, στο δελτίο τύπου αναφέρουν: «Διαπιστώνουμε την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων του πρωτογενή τομέα, που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση του κλάδου. Καλούμε όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον πρωτογενή τομέα. Η ώρα που όλοι οι Έλληνες πολίτες, κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι θα απαντήσουμε με τη ψήφο μας πλησιάζει! Αυτή η θεατρική παράσταση που βολεύει διαχρονικά τις κυβερνήσεις πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται!»

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας χαράσσουν τη δική τους πορεία μέσα από τη συντονιστική επιτροπή που έχουν συγκροτήσει. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε η Περιφέρειά μας σύντομα θα αποκτήσει δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, αναβαθμίζοντας έτσι ουσιαστικά και τον θεσμικό της ρόλο σε κάθε διαβούλευση που αφορά την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ