Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΑΓΩΓΟΣ TAP: Συναντήσεις με το Δήμο Καβάλας & Τοπικούς φορείς!
ΑΓΩΓΟΣ TAP: Συναντήσεις με το Δήμο Καβάλας & Τοπικούς φορείς!

ΑΓΩΓΟΣ TAP: Συναντήσεις με το Δήμο Καβάλας & Τοπικούς φορείς!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP,αποδεχόμενος την πρόσκληση σε διάλογο του Δήμου Καβάλας, συναντήθηκεχθες (26.07.2018) με τη Δήμαρχο Καβάλας, μέλη της διοίκησης του Δήμου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Ο TAP εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Πρόεδρο κ. WalterPeeraer, τον Γενικό Διευθυντή κ. LucaSchieppati,τη Διευθύντρια του TAP για την Ελλάδα κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή,τη Διευθύντρια Επικοινωνίας Ελλάδας, κ. Κατερίνα Μουζουράκη και τον κ. Γιώργο Ζιασιακόπουλο, από την τεχνική ομάδα του ΤΑΡ.H επίσκεψη αυτή αντανακλά τη διαρκή δέσμευση του TAP να επικοινωνεί με φορείς και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο αγωγόςκαι να διεξάγει μαζί τους εποικοδομητικό διάλογο.

Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεωνπου πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκε η πρόοδος των έργων κατασκευής του αγωγού, καθώς και ζητήματα σχετικά με την εγκεκριμένη όδευση από τον πρώην Δήμο Φιλίππων. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους υπερίσχυσε η παρούσα όδευση έναντι άλλων εναλλακτικών, συμπεριλαμβανομένης και της βορειότερης διαδρομής, αλλά και συγκεκριμένες βελτιώσεις που έχουν γίνει στην τρέχουσα όδευση, προκειμένου να απαντηθούν εμπράκτως οι ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας. Η εγκεκριμένη όδευση επιλέχθηκε ως η καλύτερη δυνατή, με κριτήριο το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο TAPπρότεινε στο Δήμο Καβάλας και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων τη σύσταση ομάδας, η οποία θα αποτελείται από ειδικούς του Δήμου και του τοπικού ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ, με σκοπό να παρακολουθεί από κοντά την υλοποίηση του έργου στα υπολειπόμενα 11χλμ της όδευσης στην περιοχή των Φιλίππων, που πραγματοποιείται από τον TAP σύμφωνα με τα υψηλότερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. Ενώ παράλληλα, η ομάδα αυτή θα μπορεί να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς, με στόχο να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν ανησυχίες που συνδέονται με τη διέλευση του αγωγού από την περιοχή. Παράλληλα, προτάθηκε η επέκταση του προγράμματος παρακολούθησηςτης παραγωγικότητας της γηςπου παρέχει ο ΤΑΡ μετά την επιστροφή του γεωτεμαχίου στους ιδιοκτήτες/χρήστες του, σε 5 από 3 χρόνια, για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος, η διοίκηση του ΤΑΡ επανέλαβε τη δέσμευση της να επενδύσει σε δύο σημαντικά έργα υποδομής στον πρώην Δήμο Φιλίππων, προχωρώντας άμεσα στη συγχρηματοδότηση του έργου άρδευσης και ύδρευσης και εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση αυτή να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας για την έγκαιρη ολοκλήρωση του κομβικού ενεργειακού έργου του ΤΑΡ.