Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΑΓΩΓΟΣ TAP: Oλοκληρώνει τη δωρεά 17 απορριμματοφόρων σε Δήμους της Β. Ελλάδας!
ΑΓΩΓΟΣ TAP: Oλοκληρώνει τη δωρεά 17 απορριμματοφόρων σε Δήμους της Β. Ελλάδας!

ΑΓΩΓΟΣ TAP: Oλοκληρώνει τη δωρεά 17 απορριμματοφόρων σε Δήμους της Β. Ελλάδας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με την παράδοση των δύο τελευταίων απορριμματοφόρων στο Δήμο Καστοριάς, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) ολοκληρώνει την 3η φάση του διαπεριφερειακού του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειαςπου υλοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι πιο πρόσφατες δωρεές αφορούν σε 17 συνολικά απορριμματοφόρα, τα οποία παραδόθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018 στους Δήμους Αλεξανδρούπολης (1), Κομοτηνής (1) και Νέστου (1)στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης· Σερρών (1), Λαγκαδά (4), Ωραιοκάστρου (1), Πέλλας (1) και Σκύδρας (1) στηνΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας· και Εορδαίας (3), Αμυνταίου (1), Καστοριάς (2) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος του προγράμματος είναι τα καινούρια αυτά οχήματα να βελτιστοποιήσουν τηδιαχείριση απορριμμάτων από τους δήμους της Βόρειας Ελλάδας, τις υπηρεσίες καθαριότητας των οποίων ο ΤΑΡ στηρίζει επίσης με τη δωρεά κάδων και ειδικών οχημάτων για το πλύσιμο και τη συντήρησή τους.

Τα 17 απορριμματοφόρα προστίθενται στα 32 ασθενοφόρα και τα 15 εκχιονιστικά μηχανήματα που ο ΤΑΡ έχει ήδη παραδώσει στις τοπικές κοινότητες κατά τις πρώτες δύο φάσεις της πρωτοβουλίαςΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.Πρόκειται για ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Τα τελευταία οχήματα του προγράμματος (σάρωθρα καθαρισμού, πυροσβεστικά και δασικά/οχήματα πολιτικής προστασίας) έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν εντός του 2019, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη δωρεά που προσφέρειαναβαθμισμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, περιβαλλοντικής διαχείρισης και καθαριότητας, ενώ συμβάλλει επίσης στην οδική ασφάλεια και προστασία.

Σχολιάζοντας τηνπιο πρόσφατη παράδοση, οσύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ, Γιάννης Μαλεγγάνος, σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο του προγράμματοςΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Σε διάστημα περίπου 18 μηνών από την ανακοίνωσή του έχουμε ξεπεράσει σε παραδόσεις τα 2/3 των οχημάτων. Μέσω αυτής της δωρεάς, ο ΤΑΡ απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, κάτι σημαντικό για μας. Και συνεχίζουμε με τον ίδιο στόχο».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης (αριστερά), με τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του TAP για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλη Γκοσλιόπουλο

Από αριστερά: Ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του TAP για την Κεντρική Μακεδονία, Θάνος Σκρέκας | ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης | η Διευθύντρια του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, Βασιλική Σωτηροπούλου | και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Λαγκαδά, Στάθης Γεωργιάδης

Από αριστερά: ο Αντιδήμαρχος Νέστου, υπεύθυνος για την Καθαριότητα και το Περιβάλλον, Χαράλαμπος Καϊτατζόπουλος | ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος | και ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του TAP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρος Νάκος