Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Κόσμος / ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΗ! Η Συνθήκη του Άαχεν & ο Γαλλογερμανικός άξονας!
ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΗ! Η Συνθήκη του Άαχεν & ο Γαλλογερμανικός άξονας!
AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer and French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)

ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΗ! Η Συνθήκη του Άαχεν & ο Γαλλογερμανικός άξονας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Μόλις στις 21/01/2019 υπογράφηκε η Συνθήκη του Άαχεν, μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Μία συνθήκη που υποτίθεται πως αποτελεί το επιστέγασμα της συνθήκης των Ηλυσίων (1963) για την εδραίωση της αδελφοσύνης και της φιλίας των δύο λαών που είχαν υπάρξει θανάσιμοι εχθροί στο παρελθόν. Στην ουσία όμως οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις που απέμειναν στην Ευρώπη (μετά και το Brexit) προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν νέο άξονα!

Η Γερμανία σε ανάγκη

Η Γερμανία που κάνει μέχρι τώρα ό,τι θέλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καν είναι μέλος του ΟΗΕ.  Επίσης δεν έχει αξιόλογο στρατό, με εξοπλισμό σε κακή κατάσταση, ενώ δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα. Σε περίπτωση δηλαδή στρατιωτικής επίθεσης στο έδαφός της, θα βρεθεί εντελώς εκτεθειμένη. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν γίγαντα με πήλινα πόδια όσον αφορά την άμυνά της.

Τι μηχανεύτηκε λοιπόν; Τη συνθήκη του Άαχεν, μέσω της οποίας επιχειρεί να οικειοποιηθεί γαλλικούς πόρους και να δημιουργήσει ισχυρότατο Γαλλογερμανικό άξονα με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Τι κερδίζει η Γερμανία

Η Γερμανία απ’ ότι φαίνεται δεν θέλει να συμπράξει με τη νέα Χανσεατική Ένωση (το club του Βορρά υπό Ολλανδική ηγεσία). Με την εφαρμογή λοιπόν της συνθήκης, η Γερμανία προσπαθεί να βάλει πόδι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (μοιραζόμενη αρχικά τη θέση της Γαλλίας σε αυτό) και να στηριχτεί στο γαλλικό στρατό (πέμπτος μεγαλύτερος παγκοσμίως) και στα γαλλικά πυρηνικά όπλα. Μάλιστα σύμφωνα με κάποια άρθρα θα έχει πλέον λόγο στη γαλλική κυβέρνηση με τη δημιουργία προπλάσματος γαλλογερμανικού κοινοβουλίου και διπλωματίας.

Τι κερδίζει η Γαλλία

Από την άλλη η Γαλλία δεν θέλει να συμπράξει με τις χώρες του Νότου υπό τον Σαλβίνι. Υπό την πίεση λοιπόν της Γερμανίας (και των ΗΠΑ) συμπράττει αναγκαστικά με τη Γερμανία, με αντάλλαγμα η Κομισιόν να μην… ενοχλήσει την κυβέρνηση Μακρόν για την υπέρβαση του χρέους της Γαλλίας σε σχέση με το ΑΕΠ (100% αντί για 60%) και να μην υποβαθμίσουν οι διεθνείς οίκοι οικονομικής αξιολόγησης την πιστοληπτική της ικανότητα, στέλνοντάς την στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, που την περιμένει πως και πως!

Οι συνέπειες

Πρόκειται για πραξικόπημα δημιουργίας ενός μεγαθηρίου με κοινό στρατό υπό την ηγεμονία της Γερμανίας, στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδεικνύοντας ότι η τελευταία όντως οδεύει προς διάλυση. Νάτος όμως και πάλι ο γερμανικός στρατός, ισχυρός μέσα στην Ευρώπη. Αλίμονό μας!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ