Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΑΜΙΣΙΑΝΑ: Βρέθηκε ο δράστης που πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια, αλλά δεν συνελήφθη!
ΑΜΙΣΙΑΝΑ: Βρέθηκε ο δράστης που πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια, αλλά δεν συνελήφθη!

ΑΜΙΣΙΑΝΑ: Βρέθηκε ο δράστης που πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια, αλλά δεν συνελήφθη!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι το πρωί της Τρίτης 17 Απριλίου 2018 οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Παγγαίου, όταν πήγαν να αδειάσουν έναν κάδο απορριμμάτων στα Αμισιανά Καβάλας.

Ανάμεσα στα σκουπίδια, βρήκαν νεογέννητα κουτάβια, τα οποία δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα μάτια τους. Έχοντας περίσσια ευαισθησία, οι υπάλληλοι μάζεψαν και έσωσαν τα κουτάβια, χωρίς να κρύψουν την οργή τους για τον εγκληματία ιδιώτη ο οποίος τα πέταξε στον κάδο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Παγγαίου επιδεικνύουν ανάλογη ευαισθησία, όπως -δυστυχώς- δεν είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη περιοχή κάποιος «δολοφόνος» πετάει στα σκουπίδια κουτάβια, χωρίς να τιμωρηθεί, όπως προβλέπει ο νόμος.

Πριν από μερικές μέρες στα Αμισιανά Καβάλας, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Παγγαίου, βρήκαν πεταμένα μέσα κάδο απορριμμάτων 2 νεογέννητα κουτάβια, τα οποία μάζεψαν και φρόντισαν, αλλά δεν έμειναν εκεί.

Ο Τάσος Πολυχρονιάδης, ο υπάλληλος ο οποίος τα βρήκε, μαζί με συναδέρφους του από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Παγγαίου, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης καταγγελία το απόγευμα της Τρίτης 17 Απριλίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο κ. Πολυχρονιάδης στο www.zoosos.gr και στην Ελένη Ηλιοπούλου, μόλις διαπίστωσε ότι τα πεταμένα σκυλάκια ήταν ζωντανά, έψαξε να βρει αν υπήρχε εκεί κοντά θηλυκό σκυλί. Και τελικάβρήκε δύο σκυλιά δεμένα στην αυλή του σπιτιού έξω από το οποίο ήταν πεταμένα τα μωρά.

Τότε φώναξε, αλλά κανείς από το σπίτι δεν βγήκε έξω κι έτσι από την ανοιχτή είσοδο πήγε κοντά στην σκυλίτσα, η οποία αν και δεμένη πάσχιζε να πλησιάσει τα μωρά της. Το ζώο πήρε αμέσως κοντά του τα δύο κουταβάκια και τα έβαλε μαζί με τα υπόλοιπα τέσσερα που είχε γεννήσει.

Ο κ. Πολυχρονιάδης το απόγευμα της ίδιας μέρας έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης για την εγκατάλειψη των ζώων, κάτι το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα. Όπως εξηγεί www.zoosos.gr, πληροφορήθηκε πως περιπολικό πήγε στο συγκεκριμένο σπίτι και ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι αυτός πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια γιατί νόμιζε ότι ήταν νεκρά, εντούτοις δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ δεν είχε ούτε βιβλιάρια υγείας για τα σκυλιά του.

«Γιατί δεν συνελήφθη; Μήπως οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναιπεπεισμένοι ότι τα σκυλιά ήταν νεκρά, όταν τα πέταξε ο δράστης και τελικά… αναστήθηκαν όταν τα βρήκε ο υπάλληλος της Καθαριότητας;», διερωτάται η συντάκτης του www.zoosos.gr.

Ωστόσο, αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί το βίντεο το οποίο τράβηξε ο κ. Πολυχρονιάδης, καθώς και οι μαρτυρίες των συναδέλφων του, ενισχύοντας την κατηγορία για εγκατάλειψη, ήτοι κακοποίηση ζώων και δη κουταβιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο-μαρτυρία το οποία τράβηξε ο ίδιος ο υπάλληλος του δήμου Παγγαίου

Πηγή: kavalapost