Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΑΜΙΣΙΑΝΑ: 60.000€ πρόστιμο στο δράστη που πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια!
ΑΜΙΣΙΑΝΑ: 60.000€ πρόστιμο στο δράστη που πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια!

ΑΜΙΣΙΑΝΑ: 60.000€ πρόστιμο στο δράστη που πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” (πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε) φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Παγγαίου Κωνσταντίνου Τσάκαλου και συμβαδίζει πλήρως με το νόμο 4039 του 2012, η δημοτική αρχή επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 60.000 € σε έναν κάτοικο Αμισιανών -αλβανικής καταγωγής- για συνειδητή κακοποίηση 2 κουταβιών (30.000 € για κάθε ένα από αυτά). Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο εν λόγω κάτοικος έβαλε, τον περασμένο Απρίλιο, τα 2 κουτάβια σε πλαστική σακούλα και τα έριξε σε βαρέλι απορριμμάτων έναντι της οικίας του, καθώς πίστευε ότι ήταν νεκρά (τελικά δεν ήταν).

Στην απόφαση επισημαίνεται, δε, ότι Ο ίδιος του, σε αίτηση αντιρρήσεων που κατέθεσε στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης του δήμου Παγγαίου, ισχυρίστηκε ότι “Εφόσον όπως ισχυρίζεται στην ένστασή του, θεώρησε ότι αυτά ήταν ήδη νεκρά όταν τα τοποθέτησε στο βαρέλι, όφειλε αρχικά να ενημερώσει κτηνίατρο για την διαπίστωση του θανάτου και κατόπιν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμουγια την υγειονομική ταφή τους.”

Με την ίδια απόφαση επιβλήθηκαν και επιπλέον μικρότερα πρόστιμα, συνολικού ύψους 600 €, για παράλειψη κτηνιατρικής εξέτασης ζώου, για απουσία εν ισχύ αντιλυσσικού εμβολιασμού και μη τοποθέτηση μεταλλικής κονκάρδας στα ζώα. Αντίθετα, υπήρξε απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής συνολικού προστίμου 600 € για παράλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής του ζώου του στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση και για μη κατοχή ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας των ζώων του, καθώς ο κατηγορούμενος φέρεται να προχώρησε -έστω και εκ των υστέρων- στις κατάλληλες ενέργειες για τη σήμανση των ζώων και την απόκτηση ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας.

Τα επιβληθέντα πρόστιμα πρέπει να καταβληθούν εντός διμήνου στον δήμο Παγγαίου. Μετά την πάροδο της παραπάνω προθεσμίας το πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από τον δήμο Παγγαίου στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας.

Η απόφαση αφορά μόνο το διοικητικό μέρος, καθώς εκκρεμεί η εκδίκασή της στα ποινικά δικαστήρια.

 

Πηγή: kavalaportal