Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Παγγαίο / ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Με τον τρόπο της Greeceli Αρκούδας!
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Με τον τρόπο της Greeceli Αρκούδας!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Με τον τρόπο της Greeceli Αρκούδας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το κίνημα της ανακύκλωσης τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά καθώς πλέον η ανάγκη της ανθρωπότητας για εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μονόδρομο. Αφού λοιπόν το 98% των σκουπιδιών που «παράγουμε» καθημερινά είναι ανακυκλώσιμο, μπορούμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας απλά κάνοντας προσεκτικότερη διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Κι αν η περιβαλλοντική νοοτροπία έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της για να εδραιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων, στην Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Παγγαίου η ανακύκλωση με τον τρόπο της νέας εταιρείας REKOSMOS έρχεται για να μας εκπλήξει με την πρωτοτυπία και την αποτελεσματικότητά της.Φωτογραφία του χρήστη Rekosmos Συλλογή & Ανακύκλωση Δευτερογενών Πρώτων Υλών.

Φωτογραφία του χρήστη Rekosmos Συλλογή & Ανακύκλωση Δευτερογενών Πρώτων Υλών.

Με σήμα την ειδική Μπλε Τσάντα

Στην περιοχή του παράλιου τμήματος του Δήμου Παγγαίου ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου τη δραστηριότητά της η ιδιωτική εταιρεία Ανακύκλωσης REKOSMOS εφαρμόζοντας έναν πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο στην αποκομιδή των χρησιμοποιημένων πλαστικών συσκευασιών (τύπου PET 1). Οι κάτοικοι λοιπόν της περιοχής περισυλλέγουν τα χρησιμοποιημένα τους πλαστικά μπουκάλια, τα τοποθετούν στην ειδική μπλε τσάντα με σήμα το «Greeceli» Αρκουδάκι και την αφήνουν μία φορά την εβδομάδα στην εξώπορτά τους από το προηγούμενο βράδυ. Η αποκομιδή των πλαστικών πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα της REKOSMOS και σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδα για κάθε περιοχή με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της συνεργασίας REKOSMOS-κατοίκων να είναι καταπληκτικά.

Φωτογραφία του χρήστη Rekosmos Συλλογή & Ανακύκλωση Δευτερογενών Πρώτων Υλών.

Οι πλαστικές συσκευασίες PET 1

Η Αρκούδα Greeceli της REKOSMOS έχει επικεντρωθεί στην ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών PET 1. Στην ουσία πρόκειται για τα διαφανή πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στη καθημερινότητά μας όπως αυτά του εμφιαλωμένου νερού, των αναψυκτικών, των απορρυπαντικών, του λαδιού κ.α.. Οι πλαστικές συσκευασίες τύπου PET 1 έχουν στη βάση της συσκευασίας τους το αντίστοιχο τριγωνικό σηματάκι με τον αριθμό 1 στο εσωτερικό του και ούτως ή άλλως συνίσταται να χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά. Εάν χρησιμοποιηθούν πάρα πολύ συχνά και ειδικά εάν αποθηκευτεί ζεστό υγρό, θα οδηγήσει σε λιώσιμο του πολυμερούς της φιάλης και θα απελευθερώσει καρκινογόνες ουσίες. Ιδανικές λοιπόν για ανακύκλωση!

Αποτέλεσμα εικόνας για mpoykalia pet1

Θαυμάσιο από κάθε πλευρά!

Η αλήθεια είναι πως ειδικά στην περίοδο της κρίσης η οικονομία μας χρειάζεται ανάλογες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως της εταιρείας REKOSMOS, καθώς πέρα από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας. Στην περίπτωση μάλιστα της χαριτωμένης «Greeceli» Αρκουδίτσας η συμμετοχή των κατοίκων στην ανακύκλωση προσφέρει έμπρακτη στήριξη τόσο στο «Ίδρυμα Μέριμνα για το ειδικό παιδί Αγ. Μαρίνα» όσο και στο «Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας».

Με σεβασμό στο περιβάλλον ας προχωρήσουμε στο μέλλον… Ανακυκλώνοντας!

Φωτογραφία του χρήστη Rekosmos Συλλογή & Ανακύκλωση Δευτερογενών Πρώτων Υλών.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

  • ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ (1)

ΤΡΙΤΗ

  • ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ (2)

ΤΕΤΑΡΤΗ

  • ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ – ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΜΥΡΤΟΦΥΤΟ

Φωτογραφία του χρήστη Rekosmos Συλλογή & Ανακύκλωση Δευτερογενών Πρώτων Υλών.

ΠΕΜΠΤΗ

  • ΦΩΛΙΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΩΛΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ (1)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ (2)

⇒Σε ημέρες αργιών η περισυλλογή δεν πραγματοποιείται.

⇒Η Νέα Πέραμος και η Νέα Ηρακλείτσα έχουν χωριστεί γεωγραφικά σε 2 τομείς περισυλλογής η καθεμία (δείτε τους αντίστοιχους χάρτες).

⇒Για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της περισυλλογής θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 25 πατώντας εδώ