Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / ΑΝΟΙΞΗ: Ώρα για συντήρηση!
ΑΝΟΙΞΗ: Ώρα για συντήρηση!

ΑΝΟΙΞΗ: Ώρα για συντήρηση!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Μπήκαμε στην άνοιξη, σιγά σιγά οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν οπότε αυτό αυτόματα σημαίνει πως ήρθε το τέλος της χειμερινής «κλεισούρας». Κήποι και μπαλκόνια σας περιμένουν για να χαρείτε τους επόμενους ζεστούς μήνες, αλλά προτού αράξετε φροντίστε να υλοποιήσετε τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης για να κρατήσετε το σπίτι σας σε… φόρμα!

Καυστήρες – Καμινάδες

Το συχνότερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να αφήνουν την συντήρηση των καυστήρων θέρμανσης την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τους χρησιμοποιήσουν τον επόμενο χειμώνα. Ο καταλληλότερος χρόνος όμως είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο – Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε και θα καταστεί δυσκολότερος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την καμινάδα!

Κατασκευές & έπιπλα από ξύλο

Η αυξημένη υγρασία τους προηγούμενους μήνες ίσως να επηρέασε τις ξύλινες κατασκευές ή τα ξύλινα έπιπλά σας, ιδίως αν δεν είχατε φροντίσει να τα προστατεύσετε ή να τα αποθηκεύσετε σωστά. Για την συντήρηση των ξύλων εξωτερικού χώρου θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής 3 βήματα. Ξεκινάτε με την λείανση του ξύλου, χρησιμοποιώντας γυαλόχαρτα, ή παλμικό τριβείο. Στη συνέχεια εφαρμόζετε αστάρι ξύλου κι αφού στεγνώσει περνάτε το προστατευτικό βερνίκι που θα προστατεύσει το ξύλο από την υγρασία, τους ρύπους και γενικά από την αλλοίωση του χρώματος και της υφής. Στο εμπόριο θα βρείτε ποικιλία προϊόντων, πολλά εκ των οποίων θα σας επιτρέψουν να τελειώσετε τη συντήρηση μέσα σε μία ημέρα.

Τοίχοι & Χρώμα

Μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα μπορεί να εντοπίσετε και στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας. Το πιο απλό πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει είναι να έχει ξεφλουδίσει το χρώμα ή να έχει αλλοιωθεί η απόχρωση που είχε αρχικά βαφτεί. Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Απλά αφαιρούμε τα σημεία που έχει φύγει το χρώμα, στοκάρουμε για να μην φαίνονται μπαλώματα, εφαρμόζουμε ένα χέρι αστάρι στα σημεία με το πρόβλημα και εφόσον η επιφάνεια στον υπόλοιπο τοίχο είναι καλή εφαρμόζουμε δύο χέρια ακρυλικό χρώμα.  Αν όμως παρατηρήσετε έντονα σημάδια υγρασίας ή ξεφλουδίσματα, τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για να εντοπίσετε με ακρίβεια την αιτία του προβλήματος.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ