Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Μία βόλτα στο Παγγαίο Όρος! (ΦΩΤΟ)
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Μία βόλτα στο Παγγαίο Όρος! (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Μία βόλτα στο Παγγαίο Όρος! (ΦΩΤΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ως κάτοικοι αυτού του ευλογημένου τόπου, που ζούμε, οφείλουμε, από σεβασμό στο τόπο μας αλλά και στον ίδιο τον εαυτό μας, να γνωρίζουμε τα πλούτη, τα κάλλη και τα αγαθά που μας προσφέρει. Είναι πολλά αυτά που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας, όμως για ‘μένα, ορόσημο αποτελεί το Όρος
Παγγαίο!

Αποστολή: Ηρεμία & Χαλάρωση

Επιβλητικό στην όψη, πλούσιο και ποικιλόμορφο, είναι πολλά τα όσα μας προσφέρει. Κάθε εποχή είναι η ιδανική για να το περπατήσεις και να το ζήσεις! Κάθε εποχή, αλλάζουν τα χρώματα και οι εικόνες,  χαρίζοντας απίστευτες στιγμές χαλάρωσης και συναισθηματικής ηρεμίας. Περπατώντας στο Παγγαίο μπορείς να έρθεις σε επαφή με τη φύση και τον ίδιο σου τον εαυτό, να ξεφύγεις από τις σκέψεις της πόλης, να  χαλαρώσεις, να απελευθερώσεις τα συναισθήματά σου. Ένα πράγμα έχω παρατηρήσει. Ότι στο βουνό όλοι, γνωστοί και άγνωστοι καλημερίζονται… χαμογελώντας! Δεν είναι τυχαίο!

Οπότε τί καλύτερο, από μια βόλτα στο Παγγαίο για το καλό του πνεύματος και της ψυχής σας και παράλληλα να φροντίσετε να προμηθευτείτε τα καλύτερα προϊόντα του Παγγαίου για σας και την οικογένειά σας!

Ελευθερούπολη – Δασικό χωριό

Ξεκινώντας από την Καβάλα, μπορείτε να επιλέξετε ως προορισμό την Ελευθερούπολη, την όμορφη κωμόπολη που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη της σχεδόν τα πάντα! Διαθέτει πλήρη αγορά και όμορφα σημεία για να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας. Συνεχίζοντας, να ανεβαίνετε στους πρόποδες του όρους μπορείτε με το επιβατικό σας να φτάσετε στο Δασικό χωριό Παγγαίου. Να κάνετε τον περίπατο σας και να απολαύσετε το ζεστό σας ρόφημα στη θαλπωρή του Δασικού χωριού. Πλέον, διαθέτει και δωμάτια, οπότε αν σας αρέσει πολύ και θέλετε να παρατείνετε την διαμονή σας στο βουνό, έχετε αυτή τη δυνατότητα!

Παλαιοχώρι – Νικήσιανη

Από την Ελευθερούπολη, αν συνεχίσετε προς Σέρρες, μπορείτε να έχετε ως προορισμό σας τους οικισμούς του Παλαιοχωρίου και της Νικήσιανης, με αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, γραφικούς πεζόδρομους, παραδοσιακά καφενεία και εκκλησίες. Θα ταξιδέψετε σε έναν κόσμο παραμυθένιο όπου η παράδοση και η ομορφιά της φύσης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Τοπικά προϊόντα

Μην ξεχνάτε παράλληλα με την όμορφη βόλτα σας να κάνετε και τα ψώνια σας διαλέγοντας ανάμεσα στα μοναδικά τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής. Θα έχετε πρόσβαση τόσο σε προϊόντα του κάμπου όσο και των ορεινότερων περιοχών και στη λίστα σας μπορείτε να συμπεριλάβετε:

  • Μέλι και Τσάι του βουνού
  • Μαρμελάδες και γλυκά (χειροποίητα προϊόντα από τοπικές πρώτες ύλες)
  • Χειροποίητες παραδοσιακές πίτες και διάφορα ζυμαρικά
  • Κάστανα (τα φημισμένα Παλαιοχωρίου), καρύδια κι αμύγδαλα
  • Εποχικά φρούτα και λαχανικά
  • Κρασί και Τσίπουρο
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα

Αγαπώ τον Τόπο μου σημαίνει, τον γνωρίζω και τον σέβομαι, προτιμώ τα προϊόντα του και επιλέγω τοπικές επιχειρήσεις.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ