Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Χριστουγεννιάτικη απόδραση στη Λάρισα!
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Χριστουγεννιάτικη απόδραση στη Λάρισα!

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Χριστουγεννιάτικη απόδραση στη Λάρισα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ως γνωστό, όταν θέλεις πραγματικά να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι είναι ό,τι πρέπει! Και τα Χριστούγεννα ενδείκνυνται γιατί πέρα από την καλή διάθεση υπάρχει και η πιθανότητα να έχετε και λίγες ημέρες άδεια από τη δουλειά. Μία εναλλακτική πρόταση χριστουγεννιάτικου προορισμού, προσπαθεί να «χτίσει» η πόλη της Λάρισας τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία του Πάρκου των Ευχών» στο κέντρο της πόλης.

Διαδρομή & Διαμονή

Η Λάρισα απέχει μόλις 2 ½ – 3 ωρίτσες οδικώς από την Καβάλα, οπότε δεν θα σας «φάνε» οι δρόμοι στην ολιγοήμερη απόδρασή σας. Στην πόλη υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, με πολύ καλές επιλογές όμως σε καταλύματα οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 40 – 60 Ευρώ το δίκλινο. Προτιμήστε κάποιο από τα ξενοδοχεία του κέντρου καθώς τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται εκεί.

Τα αξιοθέατα

Σίγουρα θα ήταν καλό να αφιερώσετε ένα πρωϊνό για να επισκεφθείτε τα πολλά μνημεία της αρχαιότητας, της βυζαντινής και της οθωμανικής περιόδου που βρίσκονται στον λόφο του Φρουρίου, τον χώρο στον οποίο έχουν βρεθεί οι πρώτες ενδείξεις κατοίκησης της πόλης από τη νεολιθική ακόμα περίοδο και ο οποίος αποτέλεσε την αρχαία ακρόπολη της πόλης. Σημαντικότερα εξ’ αυτών είναι το Αρχαίο Θέατρο, Το Μπεζεστένι, το Γενί Τζαμί και το Μεγάλο Οθωμανικό Λουτρό. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και  το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας που βρίσκεται στο λόφο Μεζούρλου στα νότια της πόλης, στον περιφερειακό Τρικάλων. Εκεί σε μία έκταση 54 στρ. θα δείτε αντιπροσωπευτικά  δείγματα  του  πολιτισμού  της  Θεσσαλίας  από την  Παλαιολιθική  εποχή μέχρι και τον 19ο αιώνα. Μοναδικά  ειδώλια  και  αγγεία  από  τους προϊστορικούς οικισμούς της Θεσσαλίας, έργα αρχαίας γλυπτικής και  κτερίσματα ταφών, ψηφιδωτά δάπεδα, συγκαταλέγονται μεταξύ των εκθεμάτων.

Το Πάρκο των Ευχών

Και για να μην ξεχνιόμαστε, χριστουγεννιάτικη απόδραση χωρίς χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν νοείται. «Το Πάρκο των Ευχών» λοιπόν, μόλις 500 μέτρα από το πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο της Λάρισας, απλώνεται σε μια έκταση 64 στρεμμάτων, στο πάρκο Αλκαζάρ, περιλαμβάνοντας 19 θεματικούς χώρους, χριστουγεννιάτικη αγορά για μικρούς και μεγάλους, σκηνές εκδηλώσεων, διαδραστικά παιχνίδια, καρουζέλ, εργαστήρια, το σπίτι του Άγιου Βασίλη κ.ά. Όλες οι δράσεις στα σπιτάκια του πάρκου είναι δωρεάν ενώ την παράσταση κλέβει η «Λίμνη των Χριστουγέννων» όπου μέσα και πάνω από το νερό της θα βρείτε στημένο ένα παγοδρόμιο 450 τετραγωνικών μέτρων.

Εναλλακτικά

Αν πάλι είστε πολύ ανήσυχοι μπορείτε να οργανώσετε κοντινές εκδρομές στα ιστορικά Αμπελάκια, στην Ελασσόνα, στα Τέμπη, ακόμη και στα Μετέωρα ή στη Λίμνη Πλαστήρα!

Καλά να περάσετε!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ