Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Αρνάκι με πατάτες φούρνου & σάλτσα ταχίνι!
Αρνάκι με πατάτες φούρνου & σάλτσα ταχίνι!

Αρνάκι με πατάτες φούρνου & σάλτσα ταχίνι!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

1 Σπάλα Αρνάκι

200γρ. Πατάτες

1 σκελίδα Σκόρδο

1 κ.γ. Μουστάρδα

Ελαιόλαδο

150γρ. Λευκό Κρασί

40γρ. Ταχίνι

20γρ. Νερό

1 κ.γ. Μέλι

20γρ. χυμό Λεμόνι

Φρέσκο Θυμάρι

Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε την σπάλα του αρνιού χρησιμοποιώντας το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφού την αφήσουμε να μαριναριστεί καλά, την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στο μέγεθος που επιθυμούμε. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε σε ένα σκεύος το ταχίνι, το κρασί, το νερό, το μέλι,το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο ταψάκι με το κρέας και τις πατάτες ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε εκ νέου και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για μία με μιάμιση ώρα περίπου, ανάλογα με την δύναμη του φούρνου σας.

Καλή Σαρακοστή και καλό Πάσχα σε όλους!

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/54434555_414752962632577_6504706645279375360_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-ams3-1.xx&oh=2b0ab9f822b0c5736800e04fa8f9c93c&oe=5D30B3CC

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ