Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΧΟΥΜΕ… Ποιος θα το οδηγήσει όμως;
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΧΟΥΜΕ… Ποιος θα το οδηγήσει όμως;

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΧΟΥΜΕ… Ποιος θα το οδηγήσει όμως;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ένα θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στη Ζαρκαδιά Νέστου, έφερε ξανά στο προσκήνιο το επί χρόνια γνωστό αλλά άλυτο μέχρι και σήμερα πρόβλημα της διακομιδής των ασθενών, λόγω της έλλειψης οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρου που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Χρυσούπολης. Δεν μπορούμε λοιπόν, να μιλάμε για ανάπτυξη, για τουρισμό, για ποιότητα ζωής στον Δήμο Νέστου, όταν έχουμε ανοικτά θέματα και άλυτα προβλήματα στην δημόσια υγεία.

Το πρόβλημα

Αν και πολλοί τοπικοί φορείς έχουν προσπαθήσει, με παρεμβάσεις τους, να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, εντούτοις αυτός ο κίνδυνος είναι επικίνδυνα ενεργός για την τοπική κοινωνία. Το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας, αν και προβλέπει θέσεις οδηγών ασθενοφόρων προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, δεν έχει υλοποιηθεί. Σήμερα το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας μπορεί να κινηθεί μόνο για 8 ώρες και επιπρόσθετα καλείται να παραλαμβάνει από το λιμάνι της Κεραμωτής (απόσταση 14 χλμ. από την έδρα του) και τα έκτακτα περιστατικά της Θάσου, για να τα μεταφέρει στην Καβάλα (απόσταση 29 χλμ.).

Κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές…

Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και το μόνο που ζητάμε ως τοπική κοινωνία είναι αυτό που δικαιούμαστε… Αυτό που μας ανήκει! Μια βασική κάλυψη, μια βασική στελέχωση του Κέντρου Υγείας, αλλά και ένα αξιόπιστο σύστημα άμεσης μεταφοράς των ασθενών μας στα πιο βαριά περιστατικά. Δεν πρόκειται για ευχολόγιο. Ούτε για προσωπική άποψη. Πρόκειται για συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της «Αστικής δημοκρατίας».

Καλή Σαρακοστή και Καλό Πάσχα σε όλους!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ