Αρχική Σελίδα / Υγεία / Ιατρικά Θέματα / ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΞΩ: Τα βοηθά να μην αναπτύξουν μυωπία!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΞΩ: Τα βοηθά να μην αναπτύξουν μυωπία!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΞΩ: Τα βοηθά να μην αναπτύξουν μυωπία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η έκθεση σε φως της ημέρας για δύο με τρεις ώρες ημερησίως βοηθά στη ρύθμιση της ανάπτυξης του ματιού, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης μυωπίας ή έστω περιορίζει την έκταση της, μειώνοντας τους τελικούς βαθμούς της, σύμφωνα με μελέτη του Australian Research Council. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των παιδιών στο Χονγκ Κονγκ, στην Ταϊβάν, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα, που τελειώνουν το σχολείο φορώντας γυαλιά, ήταν η αιτία αυτής έρευνας.

Στη συγκριτική αυτή μελέτη εξετάστηκαν παιδιά από τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία. Και οι δύο ομάδες είχαν περίπου τις ίδιες συνήθειες σε χρόνο ανάγνωσης, σε χρόνο παρακολούθησης τηλεόρασης, σε χρήση του υπολογιστή. Η μία σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο πληθυσμών ήταν στο χρόνο που δαπανούσαν σε εξωτερικούς χώρους. Τα παιδιά από τη Σιγκαπούρη πέρασαν κατά μέσο όρο 30 λεπτά κάθε ημέρα σε υπαίθριους χώρους, σε σύγκριση με τα παιδιά της Αυστραλίας που βρίσκονταν έξω κατά μέσο όρο δύο ώρες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι το 30% των παιδιών της Σιγκαπούρης ηλικίας 6-7 ετών, είχε ήδη αναπτύξει διαθλαστικό πρόβλημα όρασης (μυωπία), σε σύγκριση με μόλις το 1,3% των παιδιών της Αυστραλίας της ίδιας ηλικίας. Επίσης, τα παιδιά της Σιγκαπούρης, που τελειώνουν το σχολείο φορώντας γυαλιά φτάνουν στο υψηλότατο ποσοστό του 90%. Στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα της Αυστραλίας, το ποσοστό φτάνει περίπου στο 20%.

Και στις δύο ομάδες μελέτης υπήρχαν παιδιά κινεζικής καταγωγής, που ακολουθούσαν τα ποσοστά της αντίστοιχης τοπικής ομάδας. Αυτό το γεγονός επιτρέπει στους ερευνητές να εξαλείψουν την πιθανότητα η διαφορά να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες ή σε λόγους εθνικότητας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 33 πατώντας εδώ