Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Αχνιστή Γλώσσα με σάλτσα από Ταχίνι!
Αχνιστή Γλώσσα με σάλτσα από Ταχίνι!

Αχνιστή Γλώσσα με σάλτσα από Ταχίνι!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (2 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

1 κιλό Φιλέτο Γλώσσας

8 Πατάτες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

¼ φλ. Λευκό Κρασί

1 φλ. Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Αλάτι & Πιπέρι

Σάλτσα Ταχίνι

200γρ. Ταχίνι

100ml Νερό

2 Λεμόνια (χυμός)

Κύμινο (λίγο)

Κουρκουμάς (λίγος)

Αλάτι & Πιπέρι, & Κουρκουμάς (λίγος)

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Βάζουμε το κρασί και το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν είναι έτοιμες οι πατάτες, προσθέτουμε στο σκεύος τα ψάρια και αχνίζουμε. Όταν είναι έτοιμα και τα ψάρια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ταχινιού, προσέχοντας τη ρευστότητα της. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή Σαρακοστή!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ