Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: 5 βασικές προγραμματικές θέσεις για μια Καβάλα που διεκδικεί αποφασιστικά!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: 5 βασικές προγραμματικές θέσεις για μια Καβάλα που διεκδικεί αποφασιστικά!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: 5 βασικές προγραμματικές θέσεις για μια Καβάλα που διεκδικεί αποφασιστικά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗ

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε περίπου 4 μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές και η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.
Σε αυτή τη διαδικασία η παράταξή μας η Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση έχει πλήρως συνειδητοποιήσει την επιταγή της συνεργασίας που επιβάλει ο νέος νόμος “Κλεισθένης” αλλά κυρίως γιατί το ενδιαφέρον μας είναι στην επόμενη ημέρα των εκλογών.

Πραγματοποιούμε σήμερα εδώ στην Ν. Καρβάλη την Τρίτη κατά σειρά προεκλογική μας εκδήλωση και η τεράστια αποδοχή της κοινωνίας μας κάνει περισσότερο υπεύθυνους απέναντι στον κεντρικό στόχο μας που είναι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Κάθε ημέρα που περνάει όλο και περισσότερος κόσμος μας ενθαρρύνει με ην παρουσία του και τα μηνύματά του, την πεποίθησή του ότι όλοι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα διοικήσουν τον Δήμο Καβάλας.

Για εμάς η διοίκηση του Δήμου χρειάζεται γνώση, σχεδιασμό, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα για να επιλυθούν μία σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της Καβάλας.

Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω 5 βασικούς άξονες του προγράμματός μας που βρίσκεται σε διαβούλευση με πολίτες και κοινωνικές ομάδες για την ολοκλήρωσή του τους επόμενους μήνες της προεκλογικής περιόδου.

Α. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
Θα διεκδικήσουμε με τον πλέον αγωνιστικό και αποφασιστικό τρόπο Εμπορικό Λιμάνι, παλαιό νοσοκομείο, Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, Καλαμίτσα, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά ανήκουν εκατό τις εκατό στον Καβαλιώτικο λαό. Επίσης σε πρώτη προτεραιότητα ανήκουν τα έργα ολοκλήρωσης της περιμετρικής και αποκατάστασης της γέφυρας στην περιοχή του παλαιού Νοσοκομείου.

Β. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ / ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μαζί με την Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. στα πλαίσια κοινού οργανισμού θα οργανώσουμε και θα κεφαλαιοποιήσουμε την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά που περιλαμβάνει από τον Άγιο Γρηγόριο μέχρι τα βήματα του Απ. Παύλου, το βαπτιστήριο της Λυδίας και τη φυλακή του Απ. Παύλου.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο αρχαιολογικός τουρισμός που μετά την ένταξη στα μνημεία της UNESCO πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί με επιστέγασμα την ανάπτυξη της περιοχής του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Γ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Η Καβάλα ως σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη πρέπει να αποκτήσει μια μεγάλη πλατεία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Ο χώρος που προτείνεται είναι αυτός που ξετυλίγεται μπροστά από το Δημαρχείο. Η μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ των οδών Κύπρου και Φιλ. Εταιρίας με τη μεταφορά ΙΚΑ και Στρατιωτικής Λέσχης μας δίνουν ένα τεράστιο χώρο. Η ανάπτυξη του μεγάλου αυτού χώρου με υπογειοποίηση στο σημείο αυτό των οδών Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού μπορούν να μας δώσουν σκαλωτά σε δύο ή τρίτα επίπεδα. Μια μεγάλη σύγχρονη πλατεία και κάτω από αυτήν χώρους στάθμευσης και εμπορικό κέντρο. Το έργο αυτό που φαντάζει μαξιμαλιστικό είναι άκρως ρεαλιστικό αλλά χρειάζεται σχεδιασμός, στόχευση και αποφασιστικότητα.

Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Μπορεί κάθε επισκέπτης να μαγεύεται από την όμορφη εικόνα της χερσονήσου της Παναγίας αλλά είναι γνωστό σε όλους το χρόνιο πρόβλημα της κυκλοφορίας πάνω στην παλαιά πόλη. Ασανσέρ ή σκάλες το φωνάζουμε δεκαετίες τώρα κανείς όμως από τις προηγούμενες διοικήσεις δεν τόλμησε. Δικαιολογίες και εμπόδια πιθανώς πολλά, αποφασιστικότητα καμία. Για την παράταξή μας η επίλυση του προβλήματος αυτού θα είναι η δοκιμασία μας στο πρώτο εξάμηνο της διοίκησης του Δήμου.

Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Κάθε άνθρωπος πολίτης αυτής της πόλης έχει την αξιοπρέπειά του, μπορεί η ζωή και τα προβλήματα του καθενός να μην περνάνε από τον ίδιο δρόμο, αυτό που πρέπει να μας διακρίνει είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου. Προτείνουμε την ίδρυση γραφείου κοινωνικής απασχόλησης που θα διοικείται από διαπαραταξιακή επιτροπή και θα μεταφερθούν όλοι οι πόροι που κατευθύνονται για κοινωνικούς σκοπούς, όπως και κάθε ανάγκη του Δήμου σε απασχόληση, ώστε οι άνεργοι και οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας μετά από έλεγχο στοιχείων, να διευκολύνονται και μέσω της εργασίας που παρέχουν να αμοίβονται κανονικά και να μην οδηγούνται σε κοινωνικά παντοπωλεία κ.τ.λ.
Αυτές είναι πέντε από τις βασικές προγραμματικές θέσεις του προγράμματός μας, που βρίσκεται σε διαβούλευση και επεξεργασία με πολίτες και κοινωνικές ομάδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠ – ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ

ΑΛΜΥΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, πολιτικός μηχανικός
ΑΝΕΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μηχανικός αυτοκινήτων
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ιδ. υπάλληλος
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, γυμναστής- δύτης
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ, ιδ. υπάλληλος
ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Β.Φ.Λ.
ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ, μεταφράστρια
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ιδ. υπάλληλος
ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, υπάλληλος security
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ασφαλιστής
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ, οικονομολόγος
ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ, ιατρός-βιοπαθολόγος
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, προπονητής μπάσκετ
ΚΕΛΑΪΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, δημοτικός σύμβουλος-πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ
ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, λογίστρια
ΚΟΒΟΥΣΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ιδ. υπάλληλος
ΚΟΥΓΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, συνταξιούχος
ΚΟΥΜΟΥΣΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ, γεν. γραμματέας εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου περιγιαλίου
ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, λογιστής
ΜΑΚΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ιδ. υπάλληλος
ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ιατρικός επισκέπτης-πρώην πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας
ΜΟΥΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, υπάλληλος ΚΕΠ
ΝΙΚΗΤΟΓΛΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, προϊστάμενος ΕΦΚΑ μη μισθωτών Καβάλας- Θάσου (πρώην ΟΑΕΕ ή ΤΕΒΕ)
ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ιδ. υπάλληλος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, υπεύθυνος επικοινωνίας Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ – δημοσιογράφος
ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ιδ. υπάλληλος
ΠΑΡΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ελεύθερος επαγγελματίας
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ιδ. υπάλληλος
ΠΛΑΣΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ιδ. υπάλληλος
ΠΟΥΛΑΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, εκπαιδευτικός
ΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ιδ. υπάλληλος
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, μηχανολόγος μηχανικός
ΤΑΚΙΡΤΑΚΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, φοιτητής
ΤΕΚΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, αστυνομικός
ΤΕΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος
ΤΣΟΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ιδ. υπάλληλος
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ιδ. υπάλληλος
ΦΙΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, πρόεδρος συλ. Αγ. Βαρβάρας – πεντακοσίων