Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΒΑΡΗΚΟΪΑ: Δεν κάνει διακρίσεις!
ΒΑΡΗΚΟΪΑ: Δεν κάνει διακρίσεις!

ΒΑΡΗΚΟΪΑ: Δεν κάνει διακρίσεις!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ένας στους δέκα κατοίκους των ανεπτυγμέ νων κρατών έχει απώλεια ακοής η οποία επηρεάζει πάνω από 360 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους αρκετοί διάσημοι που έχουν αναγνωρίσει δημοσίως την δυσκολία τους στην ακοή και το αντιμετώπισαν με επιτυχία.

Whoopi
   Goldberg
Η Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός και τηλεοπτική παραγωγός πίστεψε ότι η βαρηκοία δεν αποτελεί πρόβλημα για μια επιτυχημένη καριέρα. Κατάφερε να αποσπάσει τα σημαντικότερα βραβεία και τιμήθηκε με το δικό της αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας στο Hollywood. Η Whoopi, αποκατέστησε τα προβλήματα ακοής της φορώντας ένα ζευγάρι ακουστικών βαρηκοΐας. Με αφορμή την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις βλαβερές επιπτώσεις της δυνατής μουσικής στην ακοή, μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή της για το πρόβλημα που η ίδια αντιμετωπίζει και το οποίο απέκτησε ακούγοντας
μουσική σε υψηλά επίπεδα έντασης. Προέτρεψε, ιδιαίτερα τους νέους, να απολαμβάνουν τη μουσική τους με ασφάλεια και να ελέγχουν την ακοή τους συχνά.

Bill Clinton
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διαγνώσθηκε με μεσαία βαρηκοΐα, στις υψηλές συχνότητες, κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου check up. Δυσκολευόταν να ακούσει σε μέρη με πολύ φασαρία καθώς και στις πολιτικές του ομιλίες. Η απώλεια ακοής του κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από το κυνήγι, την Rock ‘n’ Roll μουσική που άκουγε δυνατά στα νιάτα του και από τα θορυβώδη περιβάλλοντα των ομιλιών του. Ο Πρόεδρος Clinton φοράει ένα ζευγάρι ενδωτιαίων (CIC) Ακουστικών Βαρηκοΐας που τον βοηθάνε να ακούει χωρίς ενοχλήσεις.

Jodie Foster
Η διάσημη Αμερικανίδα ξεχώρισε ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της. Κέρδισε το δεύτερο βραβείο Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία «Η σιωπή των αμνών». Η Foster παραδέχτηκε σε
μία συνέντευξη της σε αμερικάνικη εφημερίδα ότι συχνά παραμελεί την υγεία της που σχετίζεται με Βαρηκοΐα και κρίσεις ιλίγγου. Μίλησε ανοιχτά για την απώλεια της ακοής της και την απόφαση της να προχωρήσει σε αποκατάσταση του προβλήματος της. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί πάντα φορώντας Ακουστικά Βαρηκοΐας μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 29 πατώντας εδώ