Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΒΦΛ: Εντός της βδομάδας οι ελεγκτές για την άδεια λειτουργίας!
ΒΦΛ: Εντός της βδομάδας οι ελεγκτές για την άδεια λειτουργίας!

ΒΦΛ: Εντός της βδομάδας οι ελεγκτές για την άδεια λειτουργίας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Κλιμάκιο θα «επισκεφθεί» τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να ελέγξει το ορθόν (ή μη) της διαδικασίας που ακολουθείται από τους υπαλλήλου.

Σε συνέχεια του εγγράφου του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη προς τον Ειδικό Γραμματέα των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Δ. Κασσαβέτη για τους χειρισμούς της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στο θέμα της μεταβίβασης άδειας λειτουργίας της ΒΦΛ, κλιμάκιο του Σώματος αναμένεται εντός της εβδομάδας στην Καβάλα.

Οι Ελεγκτές έχουν ήδη ενημερώσει τους υπαλλήλους του 5ου ορόφου του Διοικητηρίου για την «επίσκεψή» τους και αναμένεται να ελέγξουν τα όσα έχουν γίνει από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νεφελούδης στην επιστολή του προς την Υπηρεσία είχε κάνει λόγο «συμπεριφορές και λειτουργίες από την πλευρά των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας» που προκαλούν «πολλά ερωτηματικά» και «εντύπωση» και για στοιχεία που «είτε τεχνηέντως είτε εκ παραδρομής» αποκρύφτηκαν (!) δημιουργώντας «θολό τοπίο», με αποτέλεσμα «να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να λειτουργεί η εν λόγω υπηρεσία περιέργως πιεστικά, με ιδιαίτερη ζέση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας» η οποία, όπως επισημαίνεται, «με τα ως άνω δεδομένα δεν μπορεί να εκδοθεί»!

Το πόρισμα των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης θα καθορίσει, εν πολλοίς, τόσο την «τύχη» της αίτησης της νέας εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ να λάβει την άδεια παραγωγής και εμπορίας αμμωνίας, οξέων και αζωτούχων λιπασμάτων από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ όσο και να «καθαρίσει» (ή όχι) το κύρος των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τη στάση των οποίων τόσα έχουν καταγγελθεί τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά την παρέμβαση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο θέμα της μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας της ΒΦΛ. Με επιστολή του (σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017) προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δ. Κασσαβέτη, ο Ανδρέας Νεφελούδης ζητά να ερευνηθούν για τους χειρισμούς τους οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς η εικόνα που παρουσιάζουν «δεν προάγει την αξιόπιστη εικόνα που πρέπει να έχει το Ελληνικό Δημόσιο»!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νεφελούδης στην επιστολή του κάνει λόγο «συμπεριφορές και λειτουργίες από την πλευρά των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας» που προκαλούν «πολλά ερωτηματικά» και «εντύπωση» και για στοιχεία που «είτε τεχνηέντως είτε εκ παραδρομής» αποκρύφτηκαν (!) δημιουργώντας «θολό τοπίο», με αποτέλεσμα «να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να λειτουργεί η εν λόγω υπηρεσία περιέργως πιεστικά, με ιδιαίτερη ζέση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας» η οποία, όπως επισημαίνεται, «με τα ως άνω δεδομένα δεν μπορεί να εκδοθεί»!

Εντύπωση προκαλεί και η αναφορά στην επιστολή ότι «δεν υφίσταται άδεια λειτουργίας για την εγκατάσταση», όπερ σημαίνει ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 -και μετά την «αποχώρηση» της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ- η Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ λειτουργεί ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ μέχρι και σήμερα!