Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ: 2 Χάσαμε… 2 Κερδίσαμε… Ισοπαλία!
ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ: 2 Χάσαμε… 2 Κερδίσαμε… Ισοπαλία!

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ: 2 Χάσαμε… 2 Κερδίσαμε… Ισοπαλία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 32 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα, καθώς πρωτοεμφανίστηκε το 1987.

Στις αρχές Μαΐου, σε μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση που διοργανώθηκε στην ακτή Βουλιαγμένης, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις φετινές βραβεύσεις ακτών και μαρινών.

Σταθερά δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα

Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε και φέτος, παραμένοντας δεύτερη μεταξύ των 47 χωρών που συμμετέχουν, πίσω από την Ισπανία. Κι αυτό παρά την μικρή μείωση στον αριθμό των βραβευμένων παραλιών της σε σχέση με πέρυσι (519), που έφτασαν συνολικά τις 515. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε και φέτος με 85 σημαίες ο νομός Χαλκιδικής, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο νομός Ρόδου με 39, ο νομός Λασιθίου με 37, ο νομός Χανίων με 35 και ο νομός Ηρακλείου με 26 γαλάζιες σημαίες.

Στα ίδια ο Ν. Καβάλας

Ο Νομός μας βρέθηκε φέτος να διατηρεί τις δυνάμεις του, με το σύνολο των βραβευμένων παραλιών να φτάνουν τις 14. Υπήρξαν βέβαια αλλαγές, καθώς χάσαμε τις γαλάζιες σημαίες από την Καλαμίτσα και το Ορφάνι, αλλά επέστρεψαν η Τόσκα και ο Αγ. Ιωάννης Λουκάς στη Θάσο. Έτσι ο Νομός μας κατετάγει και πάλι στην ένατη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο κατέχοντας συνολικά 14 γαλάζιες σημαίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραδόξως οι περισσότερες γαλάζιες σημαίες του Νομού μας συνεχίζουν να μην βρίσκονται στη Θάσο (4) αλλά στο Παγγαίο (5), ενώ οι όμοροι Νομοί της περιφέρειάς μας όλοι μαζί δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν παρά μόνο άλλες 12 γαλάζιες σημαίες (Ξάνθη[5] – Ροδόπη[5] – Έβρος[2])!

Οι Γαλάζιες Σημαίες της Καβάλας

Δήμος Θάσου

Μακρύαμμος

Πευκάρι 2/Alexandra Beach

Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

Αγ. Ιωάννης Λουκάς/Thassos Grand Resort

Δήμος Νέστου

Αμμόγλωσσα Κεραμωτής 1

Αμμόγλωσσα Κεραμωτής 2

Δήμος Καβάλας

Τόσκα/Tosca Beach

Μπάτης

Περιγιάλι

Δήμος Παγγαίου

Αμμόλοφοι

Ν. Πέραμος

Ν. Ηρακλείτσα

Σαρακίνα

Οφρύνιο- Τούζλα

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 38 πατώντας εδώ