Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: Σταθερά 9ος πανελλαδικά ο νομός Καβάλας!
ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: Σταθερά 9ος πανελλαδικά ο νομός Καβάλας!

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: Σταθερά 9ος πανελλαδικά ο νομός Καβάλας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 31 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα, καθώς πρωτοεμφανίστηκε το 1987.

Στις αρχές Μαΐου, σε μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Άστρος Κυνουρίας, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις φετινές βραβεύσεις ακτών και μαρινών.

Σταθερά δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα

Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε και φέτος, παραμένοντας δεύτερη μεταξύ των 47 χωρών που συμμετέχουν, πίσω από την Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα κατάφερε να έχει 33 περισσότερες βραβευμένες ακτές σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στο σύνολο τις 519. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε και φέτος με 85 σημαίες ο νομός Χαλκιδικής, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν, ο νομός Λασιθίου με 41, ο νομός Ρόδου με 35, ο νομός Χανίων με 34, και ο νομός Ηρακλείου με 22 γαλάζιες σημαίες.

Μείον μία σημαία για την Καβάλα

Ο νομός μας βρέθηκε φέτος με μία γαλάζια σημαία λιγότερη. Πιο συγκεκριμένα από την περσινή λίστα απουσιάζει η Τόσκα (πιθανότατα λόγω της χρονοτριβής που προκάλεσε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς), αλλά και η Χρυσή Αμμουδιά από τη Θάσο. Κερδίσαμε όμως τη δεύτερη γαλάζια σημαία στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής που είχαμε χάσει πέρυσι. Έτσι ο νομός μας κατετάγει και πάλι στην ένατη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο κατέχοντας συνολικά 14 γαλάζιες σημαίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραδόξως οι περισσότερες γαλάζιες σημαίες του νομού μας δεν βρίσκονται στη Θάσο (3) αλλά στο Παγγαίο (6), ενώ οι όμοροι νομοί της περιφέρειάς μας όλοι μαζί δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν παρά μόνο άλλες 11 γαλάζιες σημαίες (Ξάνθη[5] – Ροδόπη[4] – Έβρος[2])!

Οι Γαλάζιες Σημαίες της Καβάλας

Δήμος Θάσου

Μακρύαμμος

Πευκάρι

Πρίνος –Δασύλλιο

Δήμος Νέστου

Αμμόγλωσσα Κεραμωτής 1

Αμμόγλωσσα Κεραμωτής 2

 

Δήμος Καβάλας

Μπάτης

Καλαμίτσα

Περιγιάλι

Δήμος Παγγαίου

Αμμόλοφοι

Ν. Πέραμος

Ν. Ηρακλείτσα

Σαρακίνα

Οφρύνιο- Τούζλα

Ορφάνι

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 32 πατώντας εδώ