Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: 9ος πανελλαδικά ο νομός Καβάλας!
ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: 9ος πανελλαδικά ο νομός Καβάλας!

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: 9ος πανελλαδικά ο νομός Καβάλας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα  καθώς πρωτοεμφανίστηκε το 1987. Φέτος η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις φετινές βραβεύσεις ακτών και μαρινών.

Σε ανοδική τροχιά η Ελλάδα

Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε και φέτος, ανεβαίνοντας μάλιστα μία θέση στη γενική κατάταξη των 47 χωρών που συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα με 486 βραβευμένες ακτές, βρέθηκε στη 2η θέση παγκοσμίως ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο νομός Λασιθίου με 42, ο νομός Χανίων με 34, ο νομός Ρόδου με 25 και ο νομός Ηρακλείου με 19 γαλάζιες σημαίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για παραλίεσ καβαλα

Συν μία σημαία και για την Καβάλα

Ο νομός μας απέκτησε φέτος ακόμη μία γαλάζια σημαία, αυτή στην παραλία Ορφανίου στο Παγγαίο. Έτσι κατετάγει στην ένατη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο κατέχοντας συνολικά 15 γαλάζιες σημαίες όσες έχει και ο νομός Μαγνησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραδόξως οι περισσότερες γαλάζιες σημαίες του νομού μας δεν βρίσκονται στη Θάσο (4) αλλά στο Παγγαίο (6), ενώ οι όμοροι νομοί της περιφέρειάς μας όλοι μαζί δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν παρά μόνο άλλες 9 γαλάζιες σημαίες (Ξάνθη[5] – Ροδόπη[4] – Έβρος[2])!

Οι Γαλάζιες Σημαίες της Καβάλας

Όσον αφορά τον νομό Καβάλας, ο αριθμός των παραλιών που έλαβαν την “Γαλάζια Σημαία” δεν άλλαξε σε σχέση με πέρσι και παρέμεινε σταθερός στις 14:

Δήμος Θάσου
Μακρύαμμος
Χρυσή Αμμουδιά
Πευκάρι
Πρίνος –Δασύλλιο

Δήμος Νέστου
Αμμόγλωσσα Κεραμωτής

Δήμος Καβάλας
Μπάτης
Τόσκα
Καλαμίτσα
Περιγιάλι

Δήμος Παγγαίου
Αμμόλοφοι
Ν. Πέραμος
Ν. Ηρακλείτσα
Σαρακίνα
Οφρύνιο- Τούζλα
Ορφάνι

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 26 πατώντας εδώ