Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Ζαχαροπλαστική / ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ: Με γεύση Παγωτό!
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ: Με γεύση Παγωτό!

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ: Με γεύση Παγωτό!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο «δικός» μας Passion Chef, Ανδρέας Παπαδόπουλος, γλύκανε με την παρουσία του το 36ο Λαϊκό Πανηγύρι της Χρυσούπολης, ετοιμάζοντας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της πόλης μία απίστευτη γαλατόπιτα με γεύση παγωτό! Τα κολακευτικά σχόλια αλλά και οι αντιδράσεις στα πρόσωπα όσων τη δοκίμασαν, μας «ανάγκασαν» να παρουσιάσουμε τη συνταγή της για να έχετε κι εσείς τη δυνατότητα να την απολαύσετε στο σπίτι σας. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και δεν θα χάσετε!

 

Υλικά:

500γρ. φρέσκο Γάλα

½ φλυτζάνα Σιμιγδάλι Ψιλό

2 Αυγά

½  φλυτζάνα κρυσταλλική Ζάχαρη

1 Βανιλίνη

5-6 Μπισκότα Πτι-Μπερ

1 Πορτοκάλι (ξύσμα)

1 κ.σ. φρέσκο Βούτυρο (αγελαδινό)

Λίγη Μαστίχα Χίου (τριμμένη)

1 φρέσκο Ροδάκινο (κομματάκια)

Καρύδια

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Bάζουμε τα Πτι-Μπερ στη βάση ενός σκεύος αλουμινίου 23×10 εκ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να δέσει (μέτρια φωτιά). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα του αυγού, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τη μαστίχα Χίου, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με μαρμελάδα ροδάκινο, καρύδια και φρέσκο ροδάκινο.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 34 πατώντας εδώ