Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Γιατί να πάω σε μεσίτη…
Γιατί να πάω σε μεσίτη…

Γιατί να πάω σε μεσίτη…

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών πριν ξεκινήσουν την αναζήτησή για το καινούργιο διαμέρισμα τους, περνάνε ένα μεγάλο διάστημα συζητήσεων με την οικογένεια τους, προσπαθώντας να δούνε τι τους ταιριάζει, πόσα τμ, πόσα υπνοδωμάτια, κτλ.

Τι είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που θέλουν να έχει το καινούργιο τους σπίτι ή άλλα λιγότερο σημαντικά χαρακτηριστικά που μπορούνε να παραβλεφθούν αν χρειαστεί.

Παράλληλα ξεκινάει και η αναζήτηση στα διαφορά site ενώ την ίδια στιγμή όταν βρεθούν με φίλους και γνωστούς συζητάνε τη νέα προοπτική της ζωής τους.

Το επόμενο βήμα είναι να βγούνε στην αγορά και εκεί ξεκινάνε τα πραγματικά θέματα. Κάποιες αγγελίες δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται, αρκετά ακίνητα δεν ισχύουν, κάποια που θεωρούν ότι είναι το τέλειο σπίτι σύμφωνα με την περιγραφή , αντιλαμβάνονται μόλις το βλέπουν ότι δεν έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα και άλλα πολλά!

Αρκετές φορές φτάνουν πιο κοντά με ένα σπίτι που τους κάνει και έχουν ενθουσιαστεί που θα αποκτήσουν επιτέλους τη δίκη τους στέγη, όμως μετά υπάρχει ο έλεγχος των χαρτιών. Παρατηρούν ότι το σπίτι δεν είναι στα χαρτιά όπως στην πραγματικότητα και ο ιδιοκτήτης έχει οφειλές και δεν μπορεί να πουλήσει. Απογοητεύονται, εκεί που μιλούσαν σε όλους για το νέο τους σπίτι, τώρα πέφτει σιγή, δεν γνωρίζουν πως να το διαχειριστούν και στεναχώριουνται.

Το παραπάνω σενάριο είναι κάτι φυσιολογικό και μπορεί να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο αφού η αγορά ακινήτων είναι αρκετά συνθέτη.

Πως όμως μπορώ να βοηθηθώ συνεργαζόμενος με ένα μεσιτικό γραφείο ?

  1. Aυξάνεις τις πιθανότητες ανεύρεσης του κατάλληλου ακινήτου, αφού εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία.
  2. Μαθαίνεις και εκπαιδεύεσαι για την αγορά, πριν βγεις στην αναζήτησή.
  3. Ενημερώνεσαι για τις διαδικασίες της αγοραπωλησίες .
  4. Προγραμματίζεις να δεις αυτά τα ακίνητα που σου ταιριάζουν και όχι άσχετα .
  5. Δεν χάνεις χρόνο, κλείνεις συγκεκριμένα ραντεβού μέσω του μεσίτη σου.
  6. Έχεις έναν επαγγελματία να σε καθοδηγήσει στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, πετυχαίνοντας πιο σωστές συμφωνίες .
  7. Ο μεσίτης σου είναι αυτός που προχωρεί από τη στιγμή της συμφωνίας το συμβόλαιο σου, αντιμετωπίζοντας και συγχρονίζοντας όλα τα μέρη που είναι απαραίτητα για την αγοραπωλησία. (Συμβολαιογράφο, δικηγόρο, μηχανικό, Λογιστής, Τράπεζα κλπ).
  8. Σε προστατεύει από κακοτοπιές, ακίνητα που έχουν κάποιο πρόβλημα και είναι χάσιμο χρόνου .

Η απάντηση είναι όλα τα παραπάνω και η συνεργασία με έναν σωστό μεσίτη θα δώσει υπεραξία και μόνο στη σχέση σας. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά και έχει ενδιαφέρον να σας βοηθήσει τότε είναι η καλύτερη επιλογή να συνεργαστείτε μαζί του.

Εμπιστευτείτε τους καλύτερους, εμπιστευτείτε τη Γνώση, τη Συνέπεια, την Αξιοπιστία για γρήγορες, νόμιμες, ξέγνοιαστες κτηματομεσιτικές συναλλαγές.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 33 πατώντας εδώ