Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ: Γνωρίζατε πως…
ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ: Γνωρίζατε πως…

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ: Γνωρίζατε πως…

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

ΜΕΞΙΚΟ

Το «El Callejon del Beso» αποτελεί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Εκατοντάδες ζευγάρια κάθε χρόνο επισκέπτονται το ρομαντικό σοκάκι του φιλιού «El Callejon del Beso» στο Μεξικό με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να διασφαλίσουν 15 χρόνια ευτυχίας, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο. Τα ζευγάρια περιμένουν στη σειρά για να σταθούν κάτω από τα μπαλκόνια του στενού δρόμου για ένα φιλί και μια αγκαλιά.

Σχετική εικόνα

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ένα δικαστήριο στο Πακιστάν απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, μια γιορτή που πολλοί πολίτες της συντηρητικής μουσουλμανικής χώρας θεωρούν χυδαία. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ εξέδωσε αυτή την απόφαση έπειτα από κατάθεση προσφυγής η οποία υπογράμμιζε ότι «υπό το πρόσχημα του εορτασμού του έρωτα η γιορτή αυτή επί της ουσίας προάγει την ανηθικότητα, την προβολή γυμνού και τη βλασφημία, ενώ στρέφεται ενάντια στις πλούσιες παραδόσεις και αξίες μας».

Αποτέλεσμα εικόνας για SAY NO TO VALENTINES DAY

ΙΑΠΩΝΙΑ & ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Σε αντίθεση με τη Δύση, στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα οι γυναίκες είναι αυτές που αναλαμβάνουν να «κακομάθουν» το σύντροφό τους την ημέρα αυτή, εκφράζοντας την αγάπη τους παίρνοντας δώρα (συνήθως σοκολάτες). Η σειρά του ανδρικού φύλου έρχεται στις 14 Μαρτίου, τη Λευκή Ημέρα, όπου ανταποδίδουν τα δώρα και την αγάπη τους. Μόνο που τα δώρα τους πρέπει να είναι πιο ακριβά από αυτά που έλαβαν οι ίδιοι του Αγίου Βαλεντίνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για VALENTINES DAY JAPAN

H.Π.Α.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου είναι ουσιαστικά μια τεράστια «επιχείρηση» με ετήσιο τζίρο που αγγίζει τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια! Από αυτά, τα 4,5 δισεκατομμύρια δαπανώνται για κοσμήματα, τα 4,4 δισ. για δείπνο σε εστιατόρια, τα 1,98 δισ. για λουλούδια και τα 1,14 δισ. για ευχετήριες κάρτες. Τα υπόλοιπο δαπανώνται για γλυκά και ρούχα. Κατά μέσο όρο, ένας άνδρας στις ΗΠΑ ξοδεύει περίπου 196 δολάρια για την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, ενώ μια γυναίκα 100 δολάρια. Οι νέοι ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 25-35 ετών ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσό, περίπου 234 δολάρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για VALENTINES DAY USA

ΕΛΛΑΔΑ

Την τιμητική της έχει στις 14 Φεβρουαρίου η εκκλησία των Καθολικών της Μυτιλήνης στην οποία βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, προστάτη των ερωτευμένων όλου του κόσμου. Η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης οργανώνει σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων ενώ και ο Δήμος Λέσβου δεν αφήνει το γεγονός να περάσει ανεκμετάλλευτο διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα τη γιορτή των ερωτευμένων!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ βαλεντινοσ μυτ

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 36 πατώντας εδώ