Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Γιουβέτσι Κοτόπουλο με Σπαράγγια!
Γιουβέτσι Κοτόπουλο με Σπαράγγια!

Γιουβέτσι Κοτόπουλο με Σπαράγγια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

250 γρ. Κριθαράκι χοντρό

1 κιλό Φιλέτο Κοτόπουλου μπούτι (κομμένο σε κομμάτακια)

4 φρέσκα Κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος)

1 μάτσο Σπαράγγια (καθαρισμένα, κομμένα σε μήκος 4 εκ.)

1 κλαράκι Δεντρολίβανο ξερό

1 Λεμόνι (χυμός)

Ξύσμα από ½ Λεμόνι (ακέρωτο)

80-100 ml Ελαιόλαδο

Λίγο Κόλιανδρο (τριμμένο)

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο (όχι όλο μαζί, αλλά σε 2-3 δόσεις) για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε στην άκρη και στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα σπαράγγια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τον κόλιανδρο  και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κοτόπουλο και και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 15 λεπτά μέχρι να βράσειτο κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 38 πατώντας εδώ