Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ; Άλλοι δεν τα έχουν!
ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ; Άλλοι δεν τα έχουν!

ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ; Άλλοι δεν τα έχουν!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (2 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτής αγάπης και εμείς οι γονείς είναι ευκαιρία να δείξουμε πόσο σημαντικό είναι να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας.

Παρέα με τα παιδιά μας

Είναι σημαντικό να δράσουμε μαζί με τα παιδιά μας καθώς τα οφέλη της ενθάρρυνσης στην προσφορά και τη φιλανθρωπία είναι τεράστια. Εκτός από την πραγματική βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν, η ίδια η πράξη του μοιράσματος δίνει στα παιδιά μια πανίσχυρη ώθηση στην αυτοπεποίθησή τους. Το κάθε παιδί μέσα από την προσφορά συνειδητοποιεί στην πράξη ότι μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων του.

Δωρίστε παλιά ρούχα και παιχνίδια

Ζητείστε από τα παιδιά να ξεχωρίσουν ρούχα και παιχνίδια που δεν θέλουν πια. Για να δώσετε το «καλό» παράδειγμα στο παιδί σας, πρέπει να το ενθαρρύνετε να μαζέψει όσα ρούχα δε φοράει πια ή τα παλιά παιχνίδια του, εξηγώντας του ότι θα δοθούν σε παιδάκια που τα έχουν ανάγκη. Αφήστε το να επιλέξει από μόνο του αυτά που θέλει να δωρίσει, ώστε να γίνει το ίδιο το παιδί κομμάτι της φιλανθρωπίας. Πολύ σημαντικό όμως είναι να περάσετε στα παιδιά σας το μήνυμα πως: «Η φιλανθρωπία δεν είναι, οίκτος. Είναι αγάπη!»

Στην περιοχή μας παλιά παιχνίδια σε καλή όμως κατάσταση δέχεται ο Συλλογος «Πνοή για την Οικογένεια και το Παιδί» στην Κων/νου Τσολάκη 23 στην Καβάλα (Τηλ.: 2510 232211). Εναλλακτικά τα παλιά ρούχα και παιχνίδια των παιδιών σας μπορείτε να αφήσετε στην ενορία σας όπου σίγουρα θα διοχετευτούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ