Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ηλεκτρονική καταγραφή των αδέσποτων!
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ηλεκτρονική καταγραφή των αδέσποτων!

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ηλεκτρονική καταγραφή των αδέσποτων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κατά τον μήνα Ιούνιο από το αρμόδιο συνεργείο περισυλλογής και διαχείρισης του Δήμου Καβάλας έγιναν οι εξής δράσεις:

  • Αντιμετωπίστηκαν πέντε (5) έκτακτα κτηνιατρικά περιστατικά
  • Έγιναν δεκατέσσερεις (14) στειρώσεις θηλυκών αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκυλιών) ενώ
  • Έγιναν δύο (2) περισυλλογές σκυλιών μετά από δήγμα σε πολίτες

Όλες οι παραπάνω ενέργειες έγιναν πλέον των καθημερινών εργασιών του συνεργείου δηλαδή: την σίτιση και υδροδότηση σε διάφορα σημεία αλλά και την φροντίδα, καθαρισμό,κοινωνικοποίηση καθώς και σίτιση και υδροδότηση στον κλειστό χώρο της προσωρινής επανατοποθέτησης αδέσποτων που έχει διαμορφωθεί ειδικά .

Επίσης γνωστοποιείται ότι για όλα τα σκυλιά που γίνεται διαχείριση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιείται έλεγχος ύπαρξης microchip με το ειδικό scanner που διαθέτει η Υπηρεσία.  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, γίνεται η τοποθέτησή τουαπό τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται βιβλιάριο υγείας και γίνεται εμβολιασμός (πολλαπλό και αντιλυσσικό εμβόλιο). Μ αυτό τον τρόπο σταδιακά γίνεται η ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμός όλων των αδέσποτων ζώων του Δήμου.