Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: 5η θεματική δράση του «Πανεπιστημίου Παιδιών»!
ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: 5η θεματική δράση του «Πανεπιστημίου Παιδιών»!

ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: 5η θεματική δράση του «Πανεπιστημίου Παιδιών»!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με την συμμετοχή 100 μαθητών των δημοτικών σχολείων του δήμου  μας,  ολοκληρώθηκε η 5η θεματική δράση του «Πανεπιστημίου Παιδιών», του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με τίτλο «Ο μικρός τουρίστας. Μια βαλίτσα ταξιδεύει στην Καβάλα» που πραγματοποιήθηκε  Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 2, 3 και 4 Μαρτίου 2018.

Η θεματική ενότητα αυτή εντάχθηκε στη δράση για το 2018 στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής περί λειτουργίας προγραμμάτων τουριστικής  εκπαίδευσης τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στους δημότες .

Την πρώτη ημέρα, οι «Μικροί ξεναγοί-μικροί τουρίστες» πραγματοποίησαν «εικονική περιήγηση» στην πόλη, λόγω καιρού, με τη βοήθεια του διπλωματούχου ξεναγού κ. Ιωάννη Κιουρτσόγλου και γνώρισαν λεπτομέρειες για το επάγγελμα του ξεναγού. Τα παιδιά  επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας, όπου ενημερώθηκαν για το ρόλο του Κέντρου στον τουρισμό και στον πολιτισμό της Καβάλας.

Το Σάββατο 03.03.2018 οι μικροί «φοιτητές»  του «Πανεπιστημίου Παιδιών» μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού κα Ελευθερία Γκρίμπα και την Πρόεδρο της «ΔΗΜ ΩΦΕΛΕΙΑ» και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας κα Αναστασία Ιωσηφίδου, με τις ευρηματικές κατασκευές τους, τις φωτογραφίες, τις αφίσες και τις λιχουδιές και με άξονα το σχήμα «τέχνη – έκφραση – δημιουργία – τουρισμός»,  κατέκτησαν έννοιες πολύ σημαντικές για τον τουρισμό, όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η ψυχαγωγία, η γεωγραφία, η κοινωνία και η ιστορία.

Την Κυριακή 04.03, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας παρακολούθησαν το σεμινάριο αναφορικά με τη δημιουργία, τη μεθοδολογία και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την κ. Ελευθερία Γκρίμπα και ακολούθησε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας από τον διπλωματούχο ξεναγό  Ιωάννη Κιουρτσόγλου.

Η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει    ιδιαιτέρως την κα Ελευθερία Γκρίμπα για την άψογη συνεργασία και  τον κο Ιωάννη Κιουρτσόγλου, που ανέλαβε αφιλοκερδώς τις ξεναγήσεις για τις ανάγκες του προγράμματος την Παρασκευή και την Κυριακή (02.03 και 04.03) καθώς επίσης το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών που ανέλαβε την φιλοξενία της κ. Γκρίμπα στο Σουηδικό Σπίτι της Καβάλας και την εταιρία «Βικελίδης – Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ» που κέρασε στους συμμετέχοντες μοναδικούς σοκολατένιους κουραμπιέδες.

Η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»  δίνει ιδιαίτερη σημασία στην συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για την καλλιέργεια τουριστικής κουλτούρας στους μαθητές με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης (UNESCO) και τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.