Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ: Εκτός χρηματοδότησης ο Δήμος Νέστου!
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ: Εκτός χρηματοδότησης ο Δήμος Νέστου!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ: Εκτός χρηματοδότησης ο Δήμος Νέστου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Αφορμή για το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου της περιοχής, κ. Αναστάσιου Ναθαναηλίδη, στην εφημερίδα «Φωνή του Νέστου». Ο κ. Ναθαναηλίδης εξέφρασε την απορία και την αγανάκτησή του για το πώς ο Δήμος Νέστου έμεινε εκτός χρηματοδοτήσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όταν το πρόβλημα στην περιοχή είναι κατά γενική ομολογία κάτι περισσότερο από έντονο!

Η ετήσια χρηματοδότηση

Για όσους δεν το γνωρίζουν, κάθε χρόνο τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτούν μέρος των εξόδων που κάνει ένας Δήμος για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για τη σίτιση αυτών. Πιο συγκεκριμένα επιδοτεί το 27,5% των δαπανών για τα καταφύγια και το 19,86% για τη σίτιση των αδέσποτων. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του Δήμου είναι οι συγκεκριμένες δαπάνες να έχουν υλοποιηθεί και εξοφληθεί.

Η απόφαση για το 2018

Στην απόφαση λοιπόν που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως  στα τέλη Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση 12 Δήμων της Περιφέρειάς Α.Μ.Θ. για το έτος 2018 (Δείτε τον αναλυτικό πίνακα), μέσα στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Νέστου. Και είναι πράγματι απορίας άξιο γιατί δεν επωφελήθηκε ο Δήμος Νέστου από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, όταν μάλιστα είχε λάβει κάποιο ποσό για το έτος 2017! Δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου δαπάνες για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων; Δεν αιτηθήκαμε όπως τις προηγούμενες χρονιές την χρηματοδότηση από τους αρμόδιους φορείς; Αιτηθήκαμε αλλά για κάποιο λόγο απορριφθήκαμε;

Επιφυλασσόμεθα να λύσουμε κάθε σας απορία στο επόμενο τεύχος, αφού μιλήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Νέστου!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 36 πατώντας εδώ