Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Κόσμος / ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ: Περισσότεροι από ποτέ!
ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ: Περισσότεροι από ποτέ!

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ: Περισσότεροι από ποτέ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η μοίρα της ανθρωπότητας είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη. Οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Το φαινόμενο αυτό το παρακολουθούμε συνεχώς τις τελευταίες δεκαετίες να αυξάνεται γεωμετρικά, απειλώντας την παγκόσμια οικονομική ισορροπία. Φέτος, λοιπόν, ο αριθμός των ανθρώπων που κατάφεραν να μπουν στην 32η ετήσια λίστα του αμερικανικού περιοδικού Forbes, έσπασε το ρεκόρ κι έφτασε τους 2.208 δισεκατομμυριούχους. Οι τελευταίοι διαθέτουν συνολική περιουσία ύψους 9,1 τρισ.$, αυξημένη κατά 18% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν.

Οι υπερπλούσιοι

Μη νομίζετε όμως. Έχουν και οι πλούσιοι τα προβλήματά τους. Γιατί όπως φαίνεται υπάρχουν ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους οι απλώς πλούσιοι και οι υπερπλούσιοι! Για του λόγου το αληθές, οι πρώτοι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη αποτελούν το λιγότερο από το 1% των δισεκατομμυριούχων, αλλά τα πλούτη τους (1,2 τρισ.$) ανέρχονται στο 13% της συνολικής περιουσίας όλων των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως.

Οι Έλληνες

Στη λίστα βρίσκουμε και τέσσερις συμπατριώτες μας που μάλλον δεν ανήκουν στο Club των Υπερπλουσίων. Οι απλώς πλούσιοι Έλληνες της λίστας είναι:

  • Νο 729 – Σπύρος Λάτσης (Ναυτιλιακά – Τραπεζικά) με περιουσία 3,2 δις.$.
  • Νο 859 – Φίλιππος Νιάρχος (Συλλέκτης Τέχνης) με περιουσία 2,8 δις.$.
  • Νο 965 – Αριστοτέλης Μυστακίδης (Μέταλλα – Εμπορεύματα) με περιουσία 32,5 δις.$.
  • Νο 1.999 – Βαρδής Βαρδινογιάννης (Motor Oil) με περιουσία 1,1 δις.$.

Ζαλιστήκατε; Περαστικά μας!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ