Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: Γνωριμία με τον… ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ!
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: Γνωριμία με τον… ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: Γνωριμία με τον… ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Πετρόπουλος είναι Πόντιος στην καταγωγή, γεννήθηκε στην Καβάλα στις 26-2-1965, είναι παντρεμένος με την Αθηνά Θεοδώρου και έχουν ένα γιο, τον Βασίλη, 17 ετών. Αποφοίτησε το Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας. Την περίοδο 1983-85 σπούδασε δημοσιογραφία & δημόσιες σχέσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο ΕΚΕΣ-PIGIER της Θεσσαλονίκης. Είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Επαγγελματική και Εργασιακή ενασχόληση

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, εργάζεται στην εφημερίδα Ημερολόγιο. Το καλοκαίρι του 1987 εκδίδει την αθλητική εφημερίδα «Τα σπορ της Καβάλας» την οποία διατηρεί μέχρι το 1999. Για 10 χρόνια εργάζεται στα τηλεοπτικά κανάλια Center TV και ENA Channel. Παράλληλα εργάστηκε στην ΕΡΑ Καβάλας, έκανε ποδοσφαιρικές μεταδόσεις στην ΕΡΑ Σπορ, συνεργάστηκε με την ΕΤ-2, εργάζεται ως ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel. Συνεργάζεται παράλληλα με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, Ράδιο Άλφα, Ράδιο Ένα, Ράδιο Μακεδόνισσα, καθώς και με τις εφημερίδες, Εβδόμη Πρωινή, Ταχυδρόμο, Επίκαιρο, Καθημερινό Τύπο, Ξυράφι, Ενήμερο. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με τους αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, Sport FM, Arena  Fm, κάτι το οποίο συνεχίζει έως σήμερα με εφημερίδες και με ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.

Πολιτική δραστηριότητα

Σε ηλικία 15 ετών εκλέγεται πρόεδρος  της μαθητικής νεολαίας της Ν.Δ. Νομού Καβάλας (ΜΑ.ΚΙ) και 1ος πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου στο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας, ενώ διετέλεσε μέλος  διοικήσεων  της ΟΝΝΕΔ Καβάλας. Αργότερα εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Τ.Ο. Ανατολικών Συνοικιών Καβάλας της Ν.Δ. Στις δημοτικές εκλογές του 1994 με το συνδυασμό του αείμνηστου Δημήτρη Τουλκίδη «Νέα Δημαρχεία» για το Δήμο Καβάλας εκλέγεται πρώτος (1ος) Δημοτικός Σύμβουλος (όλων των συνδυασμών) με 1900 σταυρούς. Το 1998 στις Νομαρχιακές εκλογές με τον συνδυασμό «Αναγέννηση»  του πρώην Νομάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Καλλιοντζή εκλέγεται τρίτος (3ος) Νομαρχιακός Σύμβουλος με 7500 σταυρούς, ενώ το 2002 επανεξελέγη  Νομαρχιακός Σύμβουλος  Καβάλας. Στις Δημοτικές εκλογές το 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας με το συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ» για το Δήμο Καβάλας με τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και κα διατέλεσε πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κοινωνική – Πολιτιστική δραστηριότητα

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Καβάλας, πρόεδρος στον Ποσειδώνα Καβάλας, μέλος του Δ.Σ της Α.Ε. Λιπασμάτων , υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΑΕΚ Καβάλας, μέλος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέντρου και της Λέσχης Ποντίων Καβάλας. Διετέλεσε επί σειρά ετών  υπεύθυνος του γραφείου τύπου και επικοινωνίας της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και του Α.Ο.Κ..