Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΣΑΡΙΚΛΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ!
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΣΑΡΙΚΛΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΣΑΡΙΚΛΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (22 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4.64 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η Σοφία Σαρικλόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι κόρη του οπωροπώλη Πρόδρομου Σαρικλόγλου και της καπνεργάτριας Θεογνωσίας Σαρικλόγλου και είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Οικονομίδη.

Σπουδές – Εκπαίδευση

  • Απεφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Καβάλας.
  • Η αγάπη της για τις ξένες γλώσσες την οδήγησε στην επιλογή του τμήματος Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών του Πανεπιστημίου της Περούτζια (Ιταλία). Γνωρίζοντας την αξία της ιστορίας και του πολιτισμού απέκτησε ειδίκευση Ιστορικό-Πολιτιστική με τίτλο διατριβής  «Άγγλοι Περιηγητές στην Ελλάδα τον 17ο αιώνα»  (H.W.Williams, J.Woods και Ch.H.Hanson).
  • Παρακολούθησε σειρά μαθημάτων στο τμήμα της Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Herdfordshire (Μεγάλη Βρετανία) και στο τμήμα της Γερμανικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Βερολίνου.
  • Είναι κάτοχος του Diploma Superiore di Lingua e Cultura Italiana (Ανώτατο Δίπλωμα της Ιταλικής Γλώσσας και Πολιτισμού) του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

  • Συνεργάστηκε με τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Ιταλία.
  • Το 2004 επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών στην πόλη της Καβάλας.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2008 ανοίγει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Polyglot,το οποίο διευθύνει μέχρι και σήμερα.
  • Τον Μάιο του 2013 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Καβάλας στη θέση του εφόρου εκδηλώσεων.
  • Τον Ιούνιο του 2017 επανεκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Καβάλας στην θέση του εφόρου εξετάσεων και εκδηλώσεων.
  • Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO).

Γιατί διεκδικώ την ψήφο σας

Η καθημερινή μου συναναστροφή με παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και με ενήλικες μαθητές στο σχολείο μου, το πάθος μου για την διδασκαλία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό με οδήγησε στην απόφαση να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», θέλοντας να προσφέρω στον τόπο μου τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Στην κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η συμμετοχή των νέων και άφθαρτων ανθρώπων στις Δημοτικές εκλογές αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να μεταφέρει και να μετουσιώσει πολιτικά το όραμα που θα βοηθήσει τον τόπο μας και θα τον οδηγήσει εκεί που του αξίζει.