Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΣΟΥΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ… με όραμα ειδικών ικανοτήτων!
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΣΟΥΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ… με όραμα ειδικών ικανοτήτων!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΣΟΥΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ… με όραμα ειδικών ικανοτήτων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Σούλης Χατζησάββας γεννήθηκε στην Καβάλα το 1979 και διαμένει στη συνοικία της Δεξαμενής. Είναι γιός του Μανώλη και της Αλέκας Χατζησάββα. Φοίτησε στο 7ο Γυμνάσιο (Φλορέξ) και στο Εσπερινό Λύκειο. Πολύ νωρίς τον κέρδισε ο αθλητισμός και ήταν μέλος των ιστορικών ποδοσφαιρικών σωματείων του “Βύρωνα” και του “Ηρακλή” Καβάλας. Στη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στην 5η Μοίρα Καταδρομών στη Δράμα. To 2012 είχε ένα ατύχημα που του κόστισε το αριστερό του πόδι. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Πάλεψε, γυμνάστηκε, σηκώθηκε. Σήμερα παίζω μπάσκετ στην ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο του Α.Ο. Καβάλας, στην οποία είναι αρχηγός.

Σούλη, πόσο επηρέασε την απόφασή σου να κατέβεις ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, η κινητική δυσκολία που αντιμετωπίζεις;

Καθημερινά έρχομαι σε επαφή και βοηθάω όσο μπορώ συνανθρώπους μου που έχουν τις ίδιες ιδιαιτερότητες με εμένα. Πιστεύω πως στη ζωή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλεις. Αποφάσισα λοιπόν να συνταχθώ στην προσπάθεια του υποψηφίου Δημάρχου Μάκη Παπαδόπουλου, έτσι ώστε να αλλάξουμε όλοι μαζί την Καβάλα. Δεσμεύομαι να εργαστώ με όλη μου τη δύναμη για τους συνανθρώπους μου που με χρειάζονται. Συνήθισα “να ανοίγω δρόμους” εκεί που οι άλλοι “βλέπουν τοίχους”.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητας των Α.Μ.Ε.Α. στα οποία θα μπορούσε να συμβάλει η αυριανή διοίκηση του Δήμου;

Εννοείται πως υπάρχουν… Ορισμένοι από τους στόχους που έχω θέσει εφόσον μπορώ να επηρεάσω τα πράγματα είναι:

  • Η βελτίωση των υποδομών πρόσβασης Α.Μ.Ε.Α σε όλη τη πόλη αλλά και η καλύτερη αστυνόμευση στις θέσεις στάθμευσης οχημάτων Α.Μ.Ε.Α, όπως και σε ράμπες και  πεζοδρόμια.
  • Η δημιουργία «στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης» για Α.Μ.Ε.Α που δεν έχουν κανένα καθώς και η καθιέρωση υπηρεσίας για παράδοση εγγράφων στο σπίτι σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
  • Η βελτίωση της προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η υιοθέτηση των παραπάνω θα μπορούσε να υλοποιήσει το μεγάλο μου όνειρο… τη διεκδίκηση βραβείου της Ε.Ε: “ΠΌΛΗ Φιλική προς τα άτομα με αναπηρία»

Σίγουρα όμως θα έχεις οραματιστεί και κάτι σε σχέση με τον αθλητισμό…

Ένας φιλικός προς τα Α.Μ.Ε.Α. Δήμος δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει έμπρακτα την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Σκοπός μου είναι η διεκδίκηση διεθνών και εγχώριων τουρνουά αθλημάτων Α.Μ.Ε.Α αλλά και η κάλυψη αναγκών από το Δήμο Καβάλας σε ένδυση, υπόδηση και εξοπλισμό για όλους τους αθλητές Α.Μ.Ε.Α.