Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΚΗΣ… Κανένας μας, ακόμη και όταν εκλέγεται, δεν είναι ανώτερος των υπολοίπων!
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΚΗΣ… Κανένας μας, ακόμη και όταν εκλέγεται, δεν είναι ανώτερος των υπολοίπων!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΚΗΣ… Κανένας μας, ακόμη και όταν εκλέγεται, δεν είναι ανώτερος των υπολοίπων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Χρήστος Γάκης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι από τους εμπειρότερους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους των φετινών εκλογών. Εκλέχθηκε στην Περιφερειακή διοίκηση για πρώτη φορά το 2014, δεύτερος σε σταυρούς σε ολόκληρο τον Νόμο Καβάλας και κατάφερε να ξεχωρίσει με το έργο που παρουσίασε ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Δημόσιας Υγιεινής. Αυτή τη φορά είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ποια είναι τα σημαντικότερα εφόδια που σας άφησε η προηγούμενη πενταετία και πώς έχετε σκοπό να τα αξιοποιήσετε;

Σίγουρα η συμμετοχή στη δημόσια διοίκηση ήταν κάτι το τελείως καινούργιο για εμένα. Δεν είχα συμμετάσχει ως υποψήφιος σε κάποια παλαιότερη εκλογική διαδικασία, ούτε είχα συμμετοχή σε κομματικά όργανα. Η εκλογή μου, ως δεύτερου περιφερειακού συμβούλου σε ολόκληρο τον Νομό Καβάλας, ήταν μια έκπληξη για εμένα και θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κόσμο που με επέλεξε με την ψήφο του και με εξέλεξε Περιφερειακό Σύμβουλο.

Από την συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο κρατάω όλες τις συμβουλές του Γεώργιου Παυλίδη, ο οποίος με δίδαξε πραγματικά τι σημαίνει δημόσια διοίκηση. Ήταν ένας άνθρωπος με όραμα, ο οποίος μου έμαθε τι σημαίνει να προβλέπεις τις μελλοντικές εξελίξεις, ώστε να μπορείς με άμεσες ενέργειες να τις προλάβεις, προκειμένου η Περιφέρεια να είναι στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής προοπτικής και όχι  ο «φτωχός συγγενής» που θα «ζητιανεύει» βοήθεια από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Σημαντικό επίσης είναι ότι ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης τόνιζε πάντοτε πως πρέπει όλοι οι εκλεγμένοι να είναι κοντά στον πολίτη, διότι οι πολίτες μας εξέλεξαν για να υπηρετήσουμε τον τόπο και δώσουμε λύσεις  στα προβλήματα τους. Συμβουλή την οποία προσπαθώ να τηρώ όλα αυτά τα χρόνια που είμαι περιφερειακός σύμβουλος.

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε πολίτες την ίδιας Περιφέρειας. Κανένας μας, ακόμη και όταν εκλέγεται σε κάποιο δημόσιο αξίωμα, δεν είναι ανώτερος των υπολοίπων. Όλοι είμαστε περαστικοί, από οποία θέση και αν κατέχουμε και οφείλουμε να τιμήσουμε το αξίωμα μας, όπως μας τίμησαν και οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους ώστε να εκλεγούμε στη θέση που κατέχουμε.

Από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» του αείμνηστου κ. Παυλίδη, στην «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Τοψίδη. Για ποιο λόγο;

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Παυλίδη άλλαξαν όλα στον τρόπο Διοίκησης της Περιφέρειας. Οι επιλογές του νέου Περιφερειάρχη, κατά την προσωπική μου άποψη, απείχαν πολύ από το όραμα και τους στόχους που είχε η «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη.

Αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος που όχι μόνο εγώ, αλλά οι πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων που είχαν εκλεγεί με τον Γιώργο Παυλίδη, αλλά και των Αντιπεριφερειαρχών, απομακρύνθηκαν από τον σημερινό Περιφερειάρχη και στηρίζουν πλέον τον Χριστόδουλο Τοψίδη.

Δεν πρόκειται δηλαδή για δική μου προσωπική επιλογή, αλλά για επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που στηρίξαμε την προσπάθεια του Γιώργου Παυλίδη, και συμμετείχαμε τότε στην «Περιφερειακή Αναγέννηση».

Ο κ.Τοψίδης είναι ένας δραστήριος άνθρωπος, ο οποίος έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες τόσο στον επαγγελματικό τομέα (πρόκειται για έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της περιοχής μας) αλλά και σημαντικές ικανότητες διοίκησης, διότι εκτός από Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, έχει εκλεγεί και Πρόεδρος όλων των Επιμελητηρίων την Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη αποδοχή στον κλάδο των επαγγελματιών.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ.Τοψίδης έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας και διάθεση να διεκδικήσει όσα ο τόπος μας αξίζει.

Θεωρώ ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης μπορεί να δώσει ξανά στον τόπο μας τον αέρα της αισιοδοξίας που είχε φέρει ο Γιώργος Παυλίδης, γι’ αυτό αποφάσισα να στηρίξω την καινούργια αυτή προσπάθεια.