Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ… Οδύσσεια!
ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ… Οδύσσεια!
Man driving car using one hand

ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ… Οδύσσεια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η κόντρα Υπουργείου Μεταφορών και εξεταστών οδήγησης καλά κρατεί, με αποτέλεσμα από τον περασμένο Οκτώβριο να έχουν εκδοθεί ελάχιστα νέα διπλώματα οδήγησης σε όλη την Ελλάδα. Γι’ ακόμη μία φορά στη χώρα μας λοιπόν, η μεταρρυθμιστική διάθεση αποκτά χαρακτήρα Ομηρικού έπους!

Τα θύματα

Θύματα της μάχης είναι πάνω από 100.000 συμπολίτες μας που περιμένουν καρτερικά να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. Κι αν αναλογιστεί κανείς πως πολλοί από αυτούς χρειάζονται την άδεια για επαγγελματικούς λόγους, το πρόβλημα αποκτά δυσοίωνη κοινωνικοοικονομική υπόσταση. Θύματα βέβαια και οι Σχολές Οδηγών που βλέπουν το τζίρο τους να μηδενίζεται, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό αυτών έφτασε στο σημείο να ακινητοποιήσει τα επαγγελματικά οχήματα με τα οποία εκπαιδεύονται και εξετάζονται οι υποψήφιοι, προκειμένου να μην πληρώνουν τα τέλη που απαιτούνται. «Θύμα» από την όλη κατάσταση και τα κρατικά ταμεία, τα οποία στερούνται των εσόδων από την έκδοση και επανεξέταση διπλωμάτων, αλλά και από την αδυναμία λειτουργίας πολλών Σχολών.

Η κατάσταση στον Ν. Καβάλας!

Από τις 28-9-2018 που σταμάτησαν οι εξετάσεις οδήγησης έχει δημιουργηθεί σοβαρό λειτουργικό και βιοποριστικό πρόβλημα στις 25 σχολές οδήγησης του Ν. Καβάλας και στους 36 εκπαιδευτές τους! Σε αυτούς πρέπει να συνυπολογίσουμε και τους περίπου 2.000 υποψήφιους οδηγούς που περιμένουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια οδήγησης, αρκετοί από τους οποίους για επαγγελματική αποκατάσταση! Ανάμεσα στους 2.000 ανήκουν και οι άνω των 74 ετών που σύμφωνα με τον νέο νόμο, για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους πρέπει να δώσουν εξετάσεις οδήγησης! Και βέβαια οι αριθμοί αυξάνονται γιατί υπάρχουν και οι εν δυνάμει μαθητές που τώρα γράφονται η εκπαιδεύονται.

Από την πλευρά των εκπαιδευτών

Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σε τοπικό επίπεδο είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον κ. Μαστοράκη, Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου Εκπ/των υποψηφίων οδηγών Ν. Καβάλας, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής: «Το συνεχιζόμενο καθεστώς ομηρίας που βρισκόμαστε, έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις μας σε δεινή θέση, καθώς τα λειτουργικά μας έξοδα τρέχουν κι εμείς καθόμαστε χωρίς να το έχουμε επιλέξει! Οι εξετάσεις που έγιναν τις τελευταίες 2 εβδομάδες εξυπηρέτησαν γύρω στους 120 μαθητές! Δυστυχώς όμως φοβάμαι ότι αυτό δεν είναι η αρχή αλλά μία παρένθεση, γιατί η εφαρμογή του νέου νόμου είναι αδύνατη, καθώς πολλές από τις διατάξεις του έρχονται σε αντίθεση με κείμενες νομοθεσίες».

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ