Αρχική Σελίδα / Υγεία / Διατροφή / ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ: Τι θα φάμε σήμερα?
ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ: Τι θα φάμε σήμερα?

ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ: Τι θα φάμε σήμερα?

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Και λέω, ευτυχώς που ακούγετε αυτό το ερώτημα ακόμη, γιατί σημαίνει ότι ακόμη, κάποιος, προβληματίζεται γι’ αυτό.

Και αλήθεια, είναι μια σημαντική απόφαση. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρωταρχικός παράγοντας που τρώμε, είναι η θρέψη. Και θρέψη σημαίνει, καταναλώνω ουσίες ωφέλιμες και θρεπτικές για τον οργανισμό μου. Αν βάλουμε αυτό σαν προτεραιότητα και τίτλο στη λίστα με τα ψώνια μας, είμαι σίγουρη ότι ήδη θα έχουμε κάνει άλματα στο να θρέψουμε πραγματικά τον οργανισμό μας, την οικογένεια μας, ακόμη και τους πελάτες μας.

Σκοπό μας είναι να ξέρουμε και να επιλέγουμε, τις κατάλληλες και πιο ωφέλιμες τροφές, για μας.

Αυτό το επιτυγχάνουμε, με τη γνώση, αλλά πάνω απ’ όλα με τη διάθεση και την αποφασιστικότητα ότι θα δώσουμε, στον εαυτό μας, στους ανθρώπους μας, το καλύτερο. Γιατί, για αρχή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, χρειάζεται και ο οργανισμός να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί σωστά όλα τα καλά και ωφέλιμα τρόφιμα που θα του δώσουμε. Και εδώ ξεκινάμε με τη καθαριότητα και σωστή λειτουργία του οργανισμού που επιτυγχάνουμε με την κατανάλωση των φρέσκων λαχανικών και φρούτων. Πλούσια σε θρεπτικά και φυτικές ίνες, θα φροντίσουν για την καθαριότητα και την απόδοση του πεπτικού μας συστήματος.

Τώρα το Χειμώνα, είναι η εποχή των λαχανικών, έχουμε στη διάθεσή μας μεγάλη ποικιλία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε …για το καλό μας! Φροντίζουμε και αγοράζουμε ποσότητες που θα καταναλώσουμε άμεσα. Είναι καλύτερο να προμηθευόμαστε όσα θα καταναλώσουμε μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες. Είναι σημαντικό να τα καταναλώνουμε στην κυριολεξία φρέσκα, το συντομότερο από την κοπή τους.

Τα φυλλώδη λαχανικά, αποθηκεύονται στο ειδικό δοχείο του ψυγείου, αφού τα καθαρίσουμε από τυχών χώματα, τα τυλίγουμε με απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε πλαστική σακούλα για να μη μαραθούν. Οι βολβοί και όλες οι λεγόμενες βραστές σαλάτες, καλό είναι να ετοιμαστούν με την αγορά τους και να τις αποθηκεύσουμε για 1-2 μέρες σε γυάλινο φαγητοδοχείο στο ψυγείο.

Πώς επιλέγουμε?

Ξεκινώντας, πάντα τοπικά και εποχικά! Είναι η βασική αρχή! Είμαστε συντονισμένοι με τον τόπο που ζούμε και η κατάλληλη τροφή για μας είναι από τον τόπο μας, την κατάλληλη εποχή.

Είναι σημαντικό από τί καλλιέργεια προέρχονται. Σκοπός είναι, ό,τι τρώμε να μας θρέφει κι όχι να μας επιβαρύνει με χημικά.

Αφιερώστε χρόνο και επισκεφτείτε διαφορετικά οπορολαχανοπωλεία και βρείτε αυτά που σας ικανοποιούν και σας ευχαριστούν περισσότερο. Επισκεφτείτε τη λαϊκή αγορά, όπου θα μπορέσετε να έρθετε σε άμεση επαφή με τους ίδιους τους παραγωγούς. Αφιερώστε χρόνο, κάντε καλές επιλογές και είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ευεξία και μακροζωία!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ