Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Ζαχαροπλαστική / ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι… με ξηρούς καρπούς!
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι… με ξηρούς καρπούς!

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι… με ξηρούς καρπούς!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πλούσιο σε γεύση και εξαιρετικά χορταστικό και απαλλαγμένο από την ενοχή της ζάχαρης και τους κινδύνους της γλουτένης για όσους πάσχουν από δυσανεξία. Διατηρείται πολλές μέρες στο ψυγείο οπότε μπορείτε να το τρώτε σιγά σιγά χωρίς ενοχές και τύψεις!

Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 18εκ.):

  • 1 φλυτζάνι Κάσιους
  • 1 φλυτζάνι απλοί ή βασιλικοί Χουρμάδες (8-10 βασιλικοί ή 12 απλοί περίπου)
  • 1 φλυτζάνι Καρύδια (αλεσμένα)
  • ½ φλυτζάνι Βούτυρο Καρύδας ωμό & βιολογικό (λιωμένο)
  • 2 – 4 κ.σ. Μέλι ή σιρόπι Σφενδάμου (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
  • ¼  φλυτζανιού Νερό
  • 2 – 3 κ.σ. σκόνη Κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα το βράδυ τα κάσιους να μουλιάσουν σε νερό με μια πρέζα αλάτι. Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά.

Για τη βάση αλέθουμε στο multi ή στο μπλέντερ τους χουρμάδες για να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τα καρύδια και αλέθουμε, ώστε τα καρύδια με τους χουρμάδες να γίνουν ένα μίγμα. Προσέχουμε όμως να μη γίνουν σκόνη τα καρύδια. Παίρνουμε το μίγμα με τα καρύδια και τους χουρμάδες και το απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα, σχηματίζοντας μια βάση για το γλυκό μας. Μέχρι να φτιάξουμε τη σοκολατένια κρέμα βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.

Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε τα κάσιους στο μπλέντερ ή στο multi και να τα πολτοποιήσουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας, το μέλι στην ποσότητα που επιθυμούμε και το νερό σταδιακά, μέχρι τα κάσιους να πάρουν τη μορφή κρέμας. Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε την κρέμα και την προσαρμόζουμε στη γεύση μας προσθέτοντας αν θέλουμε και άλλο μέλι ή επιπλέον κακάο.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του γλυκού μας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρείς ώρες. Το σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα εποχής.

Καλή απόλαυση!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 28 πατώντας εδώ