Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: Ο δήμος αδιαφορεί για τα ταλαντούχα παιδιά του!

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: Ο δήμος αδιαφορεί για τα ταλαντούχα παιδιά του!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ελάχιστες ημέρες πέρασαν από τη γνωστοποίηση μεγάλων επιτυχιών που σημειώθηκαν από νεαρούς επιστήμονες και επιχειρηματίες της πόλης μας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με θέμα την ενσωμάτωση του χώρου των παλαιών στρατιωτικών φυλακών στον αστικό ιστό. Η αρχιτεκτονική πρόταση που επιλέχθηκε και βραβεύτηκε ετοιμάστηκε από ομάδα νέων επιστημόνων ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και Καβαλιώτες: Οι Αρχιτέκτονες Γαβριήλ Μπουζέλος και Ηρώ – Σοφία Παπαγιαννοπούλου, η φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Κωνσταντίνα Μπουζέλου,  Η/Μ Κωνσταντίνος Καραδρακόντης, φοροτεχνική μελέτη Ορέστης Γιαννόπουλος, στατική μελέτη Ευάγγελος Τζουμάνης.

Από την άλλη, ο Νίκος Νίκου, Καβαλιώτης επιχειρηματίας, γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο με τη δημιουργία της ομάδας του, την πλατφόρμα Classter.com που χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς σε περισσότερα από 200 εκπαιδευτικά ιδρύματα με πάνω από 300.000 μαθητές, γονείς και καθηγητές. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα επίβλεψης της εν γένει πορείας των μαθητών, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν σχολές οποιασδήποτε βαθμίδας εκπαίδευσης ή το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Το Classter είναι μοναδικό παγκοσμίως και έκλεισε το 2018 με ρεκόρ νέων εγκαταστάσεων σε σχολεία και πανεπιστήμια σε Μάλτα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Κίνα και Η.Π.Α και συνακόλουθο διπλασιασμό των πωλήσεων.

Δύο τεράστιες επιτυχίες συμπολιτών μας που αναγνωρίζονται «εκτός τειχών», γιατί στον τόπο τους και στο δήμο τους η δημοτική αρχή επιμένει συστηματικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, να αγνοεί βασικά δεδομένα. Να αγνοεί ότι η προκήρυξη ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και η υλοποίηση ενός έργου θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της αισθητικής και άρα στην ποιότητα ζωής και στην τουριστική αναβάθμιση του δήμου. Ομοίως όμως, επιμένει να αδιαφορεί και για την ενθάρρυνση αναγνωρισμένων ντόπιων επιχειρηματιών, τα σχέδια των οποίων θα μπορέσουν να αναζωογονήσουν την τοπική οικονομία.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι, για την παράταξή μας, σύγχρονος δήμος είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται ότι βασική προϋπόθεση της ποιότητας ζωής των δημοτών του είναι η αισθητική, την οποία θεωρούμε κοινωνικό και αναπτυξιακό αγαθό. Η αναβάθμιση της αισθητικής αρχίζει από τον δήμο που οφείλει να δώσει το καλό παράδειγμα και να το επιβάλλει όπου απαιτείται μέσω αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και με τη συνεργασία των επιστημόνων της Καβάλας.

Σύγχρονος δήμος όμως είναι κι εκείνος που κατανοεί και στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης με την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία δημόσιων οργανισμών, ακαδημαϊκών σχολών, κλαδικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα. Είναι ένας δήμος που βοηθά τους νέους επιχειρηματίες (δημιουργία θερμοκοιτίδας ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων) και συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που καθηλώνουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Για την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος»

Θόδωρος Μουριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας