Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: Το παλιό Νοσοκομείο πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Καβάλας!

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: Το παλιό Νοσοκομείο πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Καβάλας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε την σπουδή της κ. Τσανάκα να αποδεχθεί άνευ όρων την παραχώρηση του κάτω Νοσοκομείου με σκοπό την φιλοξενία εστιών φοιτητών. Πρόκειται για μέρος μίας αρκετά καλής πρότασης για την εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στον αστικό ιστό της πόλης μας. Όμως, θεωρούμε αδιανόητο να αναλαμβάνει αυτήν την ευθύνη η κ. Τσανάκα χωρίς καμία απολύτως νομιμοποίηση.

Αποφάσισε να παραχωρήσει ένα από τα καλύτερα, έστω και ακόμη αναξιοποίητα, ακίνητα του Δήμου μας, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Εμείς διαφωνούμε ριζικά με το συγκεκριμένο κομμάτι της πρότασης, καθώς θεωρούμε αφενός μεν ότι είναι πολύ πρόχειρη η προσέγγιση που επιχειρεί ο Δήμος Καβάλας και αφετέρου, ότι δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε τόσο εύκολα ένα από τα πιο σημαντικά μας αναπτυξιακά εργαλεία. Θέλουμε ή δεν θέλουμε την αξιοποίηση του κάτω Νοσοκομείου; Εάν την θέλουμε, πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε για να την πετύχουμε και όχι να επιλέγουμε να ξεφορτωθούμε αβίαστα ένα ακίνητο, για το οποίο έχουν ξοδευτεί πολλές χιλιάδες ευρώ και έχουν αποφασιστεί κάποια σχέδια.

Με ακόμη μεγαλύτερη απορία διαβάσαμε και το δελτίο τύπου του Μάκη Παπαδόπουλου. Κατανοούμε τον εκνευρισμό του που οφείλεται στην αλλαγή της εκλογικής και δημοσκοπικής επιρροής του κάθε συνδυασμού, αλλά καλό είναι να θυμάται την πραγματικότητα. Εμείς δεν εκπροσωπούμε καμία προηγούμενη διοίκηση. Στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες με κοινή λογική, ρεαλισμό, σοβαρότητα και συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις.

Δεν θα υποκύψουμε στη λογική των δημοσίων σχέσεων και του λαϊκισμού όσο γοητευτική κι αν είναι. Φθαρμένα πρόσωπα είναι αυτά που ρέπουν στο λαϊκισμό και στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Ας μας θυμίσει, λοιπόν, ο Μάκης Παπαδόπουλος, που θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό άφθαρτο πολιτικό, τι άλλο άφησε στο ΒΙΟΠΑ, όπου άσκησε καθήκοντα διοίκησης, πέρα από άδεια οικόπεδα και χρέη; Πόσους επενδυτές κατάφερε να προσελκύσει στο «λίκνο» της επιχειρηματικότητας;

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, και ας κοιτάξουμε να υπηρετήσουμε τους δημότες εξαντλώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που μας δίνεται. Παραμένουμε πιστοί στην άποψή μας ότι το παλιό Νοσοκομείο πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Καβάλας, προσδίδοντας αναπτυξιακά οφέλη στην Καβάλα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, όπως ακριβώς έχει αποφασιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Για την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος»

Θόδωρος Μουριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας