Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ: Ωρολόγιο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος & Πάσχα 2018!
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ: Ωρολόγιο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος & Πάσχα 2018!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ: Ωρολόγιο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος & Πάσχα 2018!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ω Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο Ν  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  Ι Ε Ρ Ω Ν  Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Ι Ω Ν

ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ & ΠΑΣΧΑ 2018

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η  Τ Ω Ν  Β Α Ϊ Ω Ν  

 • (πρωΐ, ώρα 7) Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τόν ιερόν Ναόν Μεταμορφώσεως Λιμεναρίων Θάσου.
 • (απόγευμα, ώρα 7.30) Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγίου Νικολάου Κεραμωτής.

Μ Ε Γ Α Λ Η  Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α  

 • (πρωΐ, ώρα 7) Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
 • (απόγευμα, ώρα 7.30) Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Προφήτου Ηλιού Καβάλας.

 Μ Ε Γ Α Λ Η  Τ Ρ Ι Τ Η  

 • (πρωΐ, ώρα 7) Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
 • (απόγευμα, ώρα 7.30) Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγίου Νικολάου Καβάλας.

 Μ Ε Γ Α Λ Η  Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η  

 • (πρωΐ, ώρα 7) Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
 • (απόγευμα, ώρα 6) Το ι. Ευχέλαιον & η Ακολουθία του Νιπτήρος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα τελέσῃ το Ευχέλαιον εις το Παρεκκλήσιον του Ἐκκλ. Γηροκομείου Χρυσουπόλεως και ακολούθως (ώρα 7.30) εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγίου Παντελεήμονος Χρυσουπόλεως.

 Μ Ε Γ Α Λ Η  Π Ε Μ Π Τ Η  

 • (πρωΐ, ώρα 7) Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγ.Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τόν ιερόν Ενοριακόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γραβούνης.

Εις τους ιερούς Ναούς Αποστόλου Παύλου & Αγ. Νικολάου Καβάλας θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίαι, με ώραν ενάρξεως της πρώτης την 5ην πρωϊνήν.

 • (απόγευμα, ώρα 7) Η Ακολουθία των Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

 Μ Ε Γ Α Λ Η  Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η  

 • (πρωΐ, ώρα 8.30) Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τόν ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας.
 • (απόγευμα) Ο Επιτάφιος Θρήνος Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή της Περιφοράς του Επιταφίου εις το Κοιμητήριον της Καβάλας (ώρα 5) και ακολούθως θα χοροστατήση εις τον ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου Καβάλας (ώρα 7).

·        Η Περιφορά του Επιταφίου (έξοδος 9μ.μ.) Εκ του Μητροπολιτικού Ναού  δια των οδών Ελ.Βενιζέλου, Κόμβου Φαλήρου, Ερ. Σταυρού, Μητρ. Χρυσοστόμου, Ελευθ. Βενιζέλου.

 Μ Ε Γ Α  Σ Α Β Β Α Τ Ο Ν  

(πρωΐ, ώρα 7) Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τόν ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Κοκκινοχώματος.

 Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η  Τ Ο Υ  Α Γ Ι Ο Υ  Π Α Σ Χ Α

(βράδυ Σαββάτου, ώρα 11) Η Παννυχίς και μετα την Ανάστασιν η Θεία Λειτουργία.

·        Η Τελετή της Αναστάσεως εις την Πλατείαν Ελευθερίας της Καβάλας, κατά το Μεσονύκτιον, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου και ακολούθως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Καβάλας.

 • Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα. Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή του Εσπερινού της Αγάπης (ώρα 10.30) εις τον ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας. Το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλή (ώρα 6.30) εις απάσας τας Ενορίας.