Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΚΑΒΑΛΑ: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα!
ΚΑΒΑΛΑ: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα!

ΚΑΒΑΛΑ: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου της 14ης Οκτωβρίου 2018.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου 2018.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

19:30 Αμφιθέατρο ΠΕ Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης». Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, (συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας). Ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, κ.κ. Στέφανος με θέμα: «Η Μακεδονία μας η χώρα των Ελλήνων». Την εκδήλωση πλαισιώνουν το παιδικό χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και η χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας.     

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

08:00  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:50  Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας, κ. Αλέξανδρο Γούλα με θέμα: «Δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα».

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμή των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα (διοργάνωση: Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-παράρτημα Καβάλας) στην προτομή του Μακεδονομάχου Ναυάρχου Στυλιανού Μαυρομιχάλη από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τη Δήμαρχο Καβάλας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-παράρτημα Καβάλας και άλλους φορείς.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

18:30  ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχης ορίζεται o κ. Αλέξανδρος Αρμάγος υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της  Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο κ. Ιωάννης Τατσίδης, υπάλληλος του Δήμου Καβάλας.

την Παρασκευή 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, για τον Μακεδονικό Αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.