Αρχική Σελίδα / Περιβάλλον / ΚΑΒΑΛΑ: Ισχυρός σεισμός στη Χαλκιδική μας «ταρακούνησε»!
ΚΑΒΑΛΑ: Ισχυρός σεισμός στη Χαλκιδική μας «ταρακούνησε»!

ΚΑΒΑΛΑ: Ισχυρός σεισμός στη Χαλκιδική μας «ταρακούνησε»!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Απριλίου 2018 στη Χαλκιδική η οποία έγινε αισθητή και στην Καβάλα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Πευκοχώρι της Συκιάς Χαλκιδικής (48 χιλιόμετρα νότια του Πολυγύρου και 95 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα και ήταν αρκετά επιφανειακός, καθώς το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας.

Στις 03:49 προκλήθηκε και νέα δόνηση μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, ενώ και οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στην πόλη της Καβάλας.

Πηγή: kavalapost