Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΚΑΒΑΛΑ: Ποινή φυλάκισης 1 έτους για αποπλάνηση ανήλικου!
ΚΑΒΑΛΑ: Ποινή φυλάκισης 1 έτους για αποπλάνηση ανήλικου!

ΚΑΒΑΛΑ: Ποινή φυλάκισης 1 έτους για αποπλάνηση ανήλικου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ποινή φυλάκισης 1 έτους επέβαλε χθες το πρωί το Μονομελές σε 63χρονο άνδρα ημεδαπό κάτοικο Καβάλας. Κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου, για περιστατικό που έγινε πέρσι σε κατάστημα της πόλης. Ο κατηγορούμενος απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία. Εκπροσωπήθηκε από συνήγορο ενώ μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η σύζυγος του.

Την ιστορία την διηγήθηκε ο πατέρας νεαρού αγοριού που ήταν στην επιχείρηση επειδή υπήρξε έκτακτος λόγος απουσίας από αυτήν των συγγενών του. Το κατάστημα επισκέφθηκε ο κατηγορούμενος για να ψωνίσει. Δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Όπως είπε στην αγόρευση της η κ. Εισαγγελέας, προσέβαλε βάναυσα την γενετήσια αξιοπρέπεια του αγοριού με ασελγείς προτάσεις (κυρίως) και πράξεις του ανήλικου. Ο πατέρας του θύματος είπε ότι ο κατηγορούμενος ήταν συχνός πελάτης. Τόνισε ότι το παιδί χρειάστηκε να επισκεφθεί και ψυχολόγο (μετά το περιστατικό) αλλά όπως είπε σήμερα έχει ξεπεράσει το περιστατικό. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα η κ. Εισαγγελέας του έδωσε συγχαρητήρια για την διαχείριση του περιστατικού. Ο δε συνήγορος υπεράσπισης δεν έκανε στον μάρτυρα απολύτως καμία ερώτηση.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι αυτός ήταν μεθυσμένος την ώρα του συμβάντος. Δήλωσε ειδικότερα στο δικαστήριο: «Μου είπε ότι δεν θυμάται τίποτα επειδή ήταν μεθυσμένος. Μου είπε ότι δεν έκανε το παραμικρό. Ζητά συγνώμη». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι όλα αυτά τα χρόνια που είναι μαζί του, ποτέ ο σύζυγος της δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο κατηγορούμενος είναι συντετριμμένος από το περιστατικό κι εξ αυτού του λόγου δεν βγαίνει από το σπίτι του. «Ήταν μεθυσμένος, δεν είχε συνείδηση όσων έκανε» είπε επίσης. Σημειώνουμε ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο Νομό μας. Αν και εφόσον η υπόθεση τελεσιδικήσει με καταδικαστική απόφαση, κινδυνεύει να απολυθεί.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών. Η ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή ενώ πρόθεση της υπεράσπισης είναι να κατατεθεί έφεση.

Πηγή: proininews