Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΚΑΒΑΛΑ: 2 λιγότερες οι Γαλάζιες σημαίες στο νομό μας!
ΚΑΒΑΛΑ: 2 λιγότερες οι Γαλάζιες σημαίες στο νομό μας!

ΚΑΒΑΛΑ: 2 λιγότερες οι Γαλάζιες σημαίες στο νομό μας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με Γαλάζια Σημαία για το 2015.

Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η Ελλάδα κατέχει, φέτος, την 3η θέση επί συνόλου 50 χωρών παγκοσμίως με 395 βραβευμένες ακτές. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των  ελληνικών βραβευμένων ακτών και μαρίνων.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο νομός Καβάλας “κέρδιζε” 16 γαλάζιες σημαίες, φέτος 2 παραλίες (το Λιμανάκι Θάσου και η Αμμόγλωσσα Κεραμωτής 2) δεν θα έχουν την δυνατότητα να αναρτήσουν την γαλάζια σημαία. Από εκεί και πέρα, η κατανομή των Γαλάζιων Σημαιών στη Θάσο και το ηπειρωτικό κομμάτι της ΠΕ Καβάλας έχει ως εξής:

Θάσος

Μακρύαμμος – Χρυσή Αμμουδιά – Πευκάρι – Πρίνος –Δασύλλιο

Νέστος

Αμμόγλωσσα Κεραμωτής 1

Καβάλα

Μπάτης – Τόσκα – Καλαμίτσα – Περιγιάλι

Παγγαίο

Αμμόλοφοι – Ν. Πέραμος – Ν. Ηρακλείτσα – Σαρακίνα – Οφρύνιο – Τούζλα