Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: Δέντρα καταπλάκωσαν Ι.Χ. και 2 τοίχοι κατέρρευσαν!
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: Δέντρα καταπλάκωσαν Ι.Χ. και 2 τοίχοι κατέρρευσαν!

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: Δέντρα καταπλάκωσαν Ι.Χ. και 2 τοίχοι κατέρρευσαν!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2018 η Καβάλα «χτυπήθηκε» από ένα ξαφνικό μπουρίνι που προκάλεσε πλήθος μικρών -ευτυχώς- προβλημάτων στους κεντρικούς και όχι μόνον δρόμους, με καπάκια φρεατίων να «πετάγονται» και πρόσκαιρες «πλημμύρες» να παρατηρούνται σε ορισμένα σημεία.

«Θύμα» της καλοκαιρινής νεροποντής έπεσε και ένα ΙΧ αυτοκίνητο -με ρουμανικές πινακίδες- στη Ραψάνη το οποίο καταπλακώθηκε από δύο δέντρα. Ο οδηγός του είχε παρκάρει σε ακάλυπτο χώρο πίσω από την οδό Ζαλόγγου στον Βύρωνα. Τα δύο δέντρα δεν άντεξαν το δυνατό μπουρίνι και «λύγισαν», με το ένα να «βρίσκει» το αμάξι στο μπροστινό μέρος, στο καπό, και το δεύτερο στο πίσω τζάμι του πορτ-μπαγκάζ!

Άμεση ήταν η επέμβαση του δήμου Καβάλας που έσπευσε με συνεργεία να απομακρύνει και να κόψει τα δέντρα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Επιδεινώνεται η κατάσταση της ετοιμόρροπης κατοικίας στην οδό Θ. Πουλίδου στην Παναγία. Μετά τη χθεσινή κακοκαιρία το σπίτι γέρνει, τμήμα του έχει υποχωρήσει και μπάζα έπεσαν στο εσωτερικό του. Οι επαγγελματίες της περιοχής (το σπίτι είναι απέναντι από τις ταβέρνες) λένε ότι ακούν συχνά ήχους νέων μικρών καταρρεύσεων. Το σπίτι έχει αποκλειστεί με σύρματα κτλ.

Στην ανατολική είσοδο της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε παράδρομο που συνδέει την οδό Σαππαίων με την οδό Νυρεμβέργης, λίγο πιο πάνω από το πρατήριο βενζίνης, κατέρρευσε τοίχος με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος σε οικόπεδο όπου βρίσκονται δέντρα. Από την υποχώρηση υπέστησαν ζημιές και τα άδεια καταστήματα στην απέναντι πλευρά του οικοπέδου. Το ευτύχημα πάντως είναι ότι την ώρα της κατάρρευσης δεν υπήρχαν περαστικοί στο σημείο. Περίοικοι κάλεσαν τον δήμο Καβάλας και συνεργείο της ΔΕΥΑΚ απέκλεισε τον χώρο.

Πηγή: kavalapost, proininews