Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / ΚΑΒΑΛΑ: Dragon of the Ring 2! (ΦΩΤΟ)
ΚΑΒΑΛΑ: Dragon of the Ring 2! (ΦΩΤΟ)

ΚΑΒΑΛΑ: Dragon of the Ring 2! (ΦΩΤΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το μεγάλο event του Kick Boxing τελείωσε… Τα φώτα στο ring έσβησαν λίγο μετά τις 12:00 το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2017 στο Κλειστό της Καλαμίτσας.

Οι μεγάλοι νικητές είναι τρεις: Ο Γιάννης Σοφοκλέους που κέρδισε επάξια με knockout τον Παγκόσμιο τίτλο, η Καβάλα που είναι-αδιαμφισβήτητα-η «Μητρόπολη» του Kick Boxing και μια εντυπωσιακή διοργάνωση που κέρδισε τις εντυπώσεις, το Dragon of the Ring 2.

Ήταν ένα πραγματικό show, αντάξιο σε όλα του των μεγάλων αντίστοιχων show του εξωτερικού. Μετά την πρώτη διοργάνωση στη Χίο, το Dragon of the Ring ήρθε στην Καβάλα, δίνοντας την ευκαιρία στο Καβαλιώτικο κοινό και όχι μόνο να δει από κοντά τους καλύτερους αθλητές του χώρου, από την Καβάλα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Στο pregame ήταν όλοι εκεί: Οι μαθητές του Σωκράτη Καραΐτη, Πάρη Βασιλικού, Παναγιώτη Καρανικολή και Λάζαρου Χατζησάββα έδωσαν το «παρών» στην αρένα του Δράκου, όπου κοντραρίστηκαν με αθλητές από τις καλύτερες σχολές από όλη την Ελλάδα σε 10 ζευγάρια που αγωνίστηκαν για 3 ή 4 γύρους.

 

 

Highlight ο αγώνας του αγαπημένου του κοινού και νικητή του ζευγαριού, Καβαλιώτη kickboxer Τριαντάφυλλου Μαυρίδη, που ξεσήκωσε το πλήθος μπαίνοντας στο ring με τη σημαία του Πόντου, υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας.

 

Λίγο πριν τελειώσει το pregame είσοδο έκανε ένας άλλους πρωταθλητής παγκόσμιας εμβέλειας, ο Καβαλιώτης «γίγαντας», Bodybuilder Αργύρη Δουκίδη, μεγάλος νικητής του WABBA WORLD HELLAS 2017 στη Χαμηλή Κατηγορία Bodybuilding Ανδρών, που έδωσε ένα show σπάνιο για τα δεδομένα όχι μόνο της Καβάλας, αλλά της Ελλάδας.

Αναμφισβήτητα η μεγάλη στιγμή των αγώνων ήταν η θριαμβευτική προσπάθεια του κορυφαίου Έλληνα kickboxer Γιάννη Σοφοκλέους απέναντι στον Ιταλό πρωταθλητή Federico Spano για τη διεκδίκηση της παγκόσμιου φήμης ζώνη KING OF THE RING της ομοσπονδίας WIPU, μια ζώνη που έχουν κατακτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του επαγγελματικού Kick Boxing όπως ο Albert Kraus, ο Wanlop Sitpholek, μέχρι τους δικούς μας Μιχάλη Ζαμπίδη και Πάρι Βασιλικό.

 

Η μάχη σκληρή, αμφίρροπη μέχρι τον 5ο γύρο, από τη στιγμή κιόλας που ο Γιάννης μπήκε στο ring της Καβάλας, επιστρέφοντας στην πόλη του μετά από 4 χρόνια

 

Στη μέση του αγώνα οι δυο αθλητές ήταν πολύ κοντά. Ο Γιάννης προηγούνταν του Ιταλού με 30 πόντους έναντι 27, δείγμα του υψηλού επιπέδου και των δυο, σε έναν αγώνα ανοιχτό, με πολλά χτυπήματα και επιθέσεις που υπερείχαν της άμυνας.

Ο Σοφοκλέους αποφάσισε να… ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην αρχή του 5ου και τελευταίου γύρου. Ο Ιταλός κουράστηκε από τα σφυροκοπήματα του Γιάννη από τον 3ο γύρο και έπειτα και τελικά ο Καβαλιώτης kickboxer τον γκρέμισε με knockout στην μπλε γωνία, παίρνοντας επάξια την πολυπόθητη ζώνη.

Ο Σοφοκλέους πήρε τον παγκόσμιο τίτλο από τα χέρια του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WIPU Harry Gorian, ο οποίος παραβρέθηκε ως supervisor του event, η παρουσία του οποίου τίμησε ιδιαίτερα τη διοργάνωση αλλά και την «Μητρόπολη» του Kick Boxing, την Καβάλα

Μια Καβάλα που έβγαλε και τρίτο κάτοχο ενός Παγκόσμιου τίτλου τέτοιου βεληνεκούς: Πάρις Βασιλικός από την Καβάλα, Μιχάλης Ζαμπίδης, μαθητής του αειμνήστου «Δασκάλου», επίσης Καβαλιώτη Σίμου Ζαχόπουλου και Γιάννης Σοφοκλέους.

Ο Σοφοκλέους κατέχει το άπιαστο ρεκόρ των 207 νικών και 5 ηττών, ένα ρεκόρ που θα σπάει και θα ξανασπάει, όσο θα αντέχει, όπως λέει και ο ίδιος…

 

 

 

 

 

Πηγή: kavalapost