Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / ΚΑΚΑΒΙΑ: Αγιορείτικη!
ΚΑΚΑΒΙΑ: Αγιορείτικη!

ΚΑΚΑΒΙΑ: Αγιορείτικη!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:
1 ½ κιλό Ψάρια για Σούπα
3 – 4 Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
3 – 4 Καρότα (ψιλοκομμένα)
1 – 2 Πατάτες (ψιλοκομμένες)
½ Κεφάλι Σέλινο (ρίζα και φύλλα ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
2 Λεμόνια (χυμός)

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα ψάρια. Κατά τη διάρκεια του βρασμού τα ξαφρίζουμε. Μόλις βράσουν τα αφαιρούμε και στραγγίζουμε το ζωμό σε σουρωτήρι. Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι και το μισό λάδι. Αφήνουμε μέχρι να βράσουν καλά τα λαχανικά. Ξεψαχνίζουμε τα ψάρια, στραγγίζουμε τα βρασμένα λαχανικά και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα σκεύος. Με ένα γουδοχέρι τα χτυπάμε ώσπου να πάρουμε ένα χοντροκοπανισμένο μείγμα. (δεν τα βάζουμε σε μπλέντερ γιατί λιώνουν πολύ). Προσθέτουμε το μείγμα στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. (Προσέχουμε ο ζωμός να μην είναι πολύς για να μην γίνει η σούπα μας νερουλή και άνοστη). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2018!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 29 πατώντας εδώ