Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ: Γεμιστά!
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ: Γεμιστά!

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ: Γεμιστά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά (για 4-5 άτομα):

1 kg  Καλαμαράκια μέτρια (10-12 κομμάτια)

1 φλιτζάνι Ρύζι

1 φλιτζάνι Λάδι

2 φλιτζάνια Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

½ ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

1 ½ φλιτζάνι Νερό (ζεστό)

1 Λεμόνι (χυμός)

Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, βγάζουμε το εσωτερικό τους κόκκαλο με προσοχή, χωρίς να κόψουμε την κουκούλα τους, γιατί θα τα γεμίσουμε. Για να τα δουλέψουμε πιο εύκολα, καλό θα είναι να τα βράσουμε λίγο (5 λεπτά). Σε μια κατσαρόλα καίμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τα πλοκάμια ψιλοκομμένα και αφού σοταριστούν και αυτά για 5 λεπτά, ρίχνουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι (καλά πλυμένο και καθαρισμένο), ανακατεύουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφήσει όλα τα υγρά (20’-25’ λεπτά). Αποσύρουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνουμε με λίγο λάδι, με το ζεστό νερό (να μισοσκεπαστούν τα καλαμαράκια) και με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε ακόμα λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βάζουμε να βράσουν σε πολύ σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα (30’-35’ λεπτά).

Σημείωση: Τα καλαμαράκια αφού τα γεμίσουμε (δεν τα γεμίζουμε πολύ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι), κλείνουμε το ανοιχτό μέρος με μια οδοντογλυφίδα και την αφαιρούμε πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και ½ φλιτζάνι κουκουνάρι.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 30 πατώντας εδώ