Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ: Πολυτέλεια ή επιτακτική ανάγκη;
ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ: Πολυτέλεια ή επιτακτική ανάγκη;

ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ: Πολυτέλεια ή επιτακτική ανάγκη;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Οι ευθύνες που απορρέουν από την ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου συντροφιάς είναι πολλές και ποικίλης μορφής. Όπως και σε κάθε άλλο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειάς μας, είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε τα απαραίτητα για τη σωστή διαβίωσή τους. Δηλαδή στέγη, τροφή, κτηνιατρική παρακολούθηση και φυσικά πολλή αγάπη.

Καλλωπισμός…Μία επιτακτική ανάγκη

Εξίσου σημαντικό είναι να τους παρέχουμε με συνέπεια τον καλλωπισμό και την υγιεινή τους φροντίδα. Ο σωστός καλλωπισμός του κατοικίδιου μας δεν είναι επιλογή μας, αλλά επιτακτική ανάγκη. Είναι σημαντικός, όχι μόνο για την σωματική του υγεία, αλλά και για την φυσιολογία και την ψυχολογική του ευεξία. Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος καθαρός, περιποιημένος, με λαμπερά μαλλιά, αντανακλά υγεία, ενέργεια και υψηλή αυτοπεποίθηση, έτσι και ένα φροντισμένο κατοικίδιο με λαμπερό τρίχωμα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος του Dog Groomer

Αργά ή γρήγορα, μετά την απόκτηση ενός σκύλου, θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες και τις συμβουλές ενός επαγγελματία dog groomer. Είναι γεγονός ότι ο υψηλού επιπέδου καλλωπισμός και η υγειονομική φροντίδα που προσφέρονται σε ένα εξειδικευμένο χώρο, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο σπίτι. Ο dog groomer είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα περιποιηθεί το σκύλο μας, αλλά και θα μας συμβουλεύσει για το πώς θα πρέπει να τον φροντίζουμε, ανάλογα με τη ράτσα και το είδος τριχώματος του, τι εργαλεία, σαμπουάν ή άλλα προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και κάθε πότε χρειάζεται μπάνιο και κούρεμα.

Ο εντοπισμός του κατάλληλου Dog Groomer

Επειδή όμως όλα αυτά και κυρίως το κούρεμα σύμφωνα με τη ράτσα του σκύλου χρειάζεται γνώση και εξειδίκευση απομένει σε μας η ευθύνη να βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία, με την ίδια σοβαρότητα που θα ψάχναμε κομμωτή για το δικά μας μαλλιά. Κατ’ αρχήν μπορούμε να ρωτήσουμε τον κτηνίατρο μας και το pet shop απ’ όπου συνήθως ψωνίζουμε, αν έχουν να μας προτείνουν κάποιον dog groomer που εμπιστεύονται. Εκτός αυτού υπάρχει και μια σχεδόν αλάνθαστη συνταγή. Όταν δούμε στη βόλτα ένα φροντισμένο και όμορφα κουρεμένο σκύλο, πρέπει πολύ απλά να ρωτήσουμε τον ιδιοκτήτη του που κουρεύει το σκύλο του  και να επισκεφτούμε το χώρο. Όταν επισκεφτούμε έναν dog groomer, δεν διστάζουμε να δούμε τις εγκαταστάσεις του και να τον ρωτήσουμε αναλυτικά τι είδους υπηρεσίες προσφέρει και ποιες είναι οι σπουδές του στο αντικείμενο. Κυρίως δε να ελέγξουμε τις γνώσεις του για το πώς κουρεύεται η ράτσα του σκύλου τον οποίο έχουμε. Αφού μείνουμε ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις, έχοντας δει και δείγματα της δουλειάς του, του εμπιστευόμαστε το σκύλο μας.

Επιπλέον ένας σωστός επαγγελματίας dog groomer, δεν θα διστάσει να σας συμβουλεύσει και δεν θα »φοβηθεί» να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της δουλειάς του. Έχει κάθε συμφέρον να έχει έναν πελάτη ενημερωμένο, ο οποίος θα του φέρνει για καλλωπισμό ένα σκύλο στην καλύτερη δυνατή  κατάσταση.

Συμπέρασμα

Εάν λοιπόν θέλουμε να έχουμε έναν ευτυχισμένο, υγιή σκύλο, με υγρή μύτη, χαρούμενη κουνιστή ουρά και λαμπερό τρίχωμα, πρέπει να προσέχουμε τον καλλωπισμό και την υγιεινή φροντίδα του. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο σωστός καλλωπισμός, αυξάνει τη μακροβιότητα των ζώων συντροφιάς και αποτελεί ένα πολύτιμο κοινωνικό διαβατήριο για τα ίδια και τους ιδιοκτήτες τους.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 29 πατώντας εδώ