Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Διακόσμηση / Καλοκαιρινή Φυτοπροστασία!
Καλοκαιρινή Φυτοπροστασία!

Καλοκαιρινή Φυτοπροστασία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Επιτέλους καλοκαίρι!!! Παρ’ όλες τις διακυμάνσεις του καιρού που δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουμε νωρίτερα τις εξορμήσεις στις παραλίες, τελικά η θερμοκρασία έχει σταθεροποιηθεί ψηλά.

Εκτός από τη δική μας διάθεση και υγεία, όμως, οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών  ζέστη – δροσιά, ξηρασία – βροχή, επηρεάζουν την υγεία αλλά και τη «διάθεση» των φυτών μας. Είτε καλλωπιστικά, είτε λαχανοκομικά φυτά, για να έχουν μια φυσιολογική ανάπτυξη και απόδοση παραγωγής χρειάζονται πιο σταθερές συνθήκες τόσο στη θερμοκρασία, όσο και στο πότισμά τους. Επίσης, οι εχθροί και οι ασθένειες που προσβάλουν τα φυτά αυτά, αναπαράγονται και αναπτύσσονται ευκολότερα σε υγρό και ζεστό κλίμα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, και για να μην «χάσουμε» τα φυτά μας, πρέπει να μεριμνήσουμε για την φυτοπροστασία τους.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Αυτό σημαίνει πως εφαρμόζουμε βιολογικά και ήπια σκευάσματα στα φυτά μας από την αρχή σχεδόν της καλλιέργειάς τους, ώστε να τα προστατέψουμε από τις κάθε είδους προσβολές. Από τη στιγμή που θα προσβληθούν και μετά όμως, συμβουλευόμαστε γεωπόνο εξειδικευμένο, ο οποίος θα μας προμηθεύσει με τα κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος. Στο εμπόριο, εκτός από τα συμβατικά, μπορούμε να βρούμε εξίσου πολύ καλά βιολογικά προϊόντα για καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών.

Και για να μην ξεχαστούμε…

Ετοιμάζουμε και φυτεύουμε ήδη τους λαχανόκηπους με τα χειμερινά λαχανικά. Λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια, πράσα, αλλά και μαρουλάκια ίσια και σγουρά, iceberg και κόκκινα σγουρά.

Στο μπαλκόνι

Πολύ σημαντική, όμως, και η διακόσμηση του μπαλκονιού μας. Τα λουλούδια που θα βρούμε αυτή την εποχή είναι οι πορτουλάκες, τα σερφίνια και τα Million bells σε κρεμαστά, τα νυχάκια, η βίνκα, ο λυσίανθος, το πέντας, οι κατιφέδες, οι πετούνιες και οι σελόζιες σε εποχιακά.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 38 πατώντας εδώ